Minden 18 évesnél idősebb állampolgárnak 100 eurót ígér a kormány Szerbiában

2020. 04. 02., 19:00

Minden vállalkozást, kis- és mikrovállalkozót háromhavi minimálbér kifizetésével támogat majd a szerb állam.

A támogatás kifizetése várhatóan májusban kezdődik meg – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter, akit a Magyar Szó idéz.

A gazdasági intézkedési csomagnak, amely a koronavírus-járvány okozta negatív hatásokat igyekszik csökkenteni, a munkahelyek megőrzése és a gazdasági tevékenységek folytatása a célja. A felnőttkorú polgárok a járvány elmúltával fejenként 100 eurós támogatást kapnak.

Az állam 5,1 milliárd eurót, vagyis 608 milliárd dinárt pumpál majd a gazdaságba, az állami költségvetés mintegy felét, vagyis a GDP csaknem 11 százalékát, hogy enyhítse a járvány okozta nehézségeket.

A gazdasági intézkedések mellett az egészségügyi dolgozók fizetését április 1-jétől 10 százalékkal növelik, a nyugdíjasoknak pedig hamarosan 4000 dináros egyszeri támogatást fizetnek ki az állami költségvetésből.

A kormány javaslatára azon munkások esetében, akiknek a munkaviszonyát felfüggesztették, a fizetések 50 százalékát az állam vállalja magára. A háromhavi minimálbér fizetésével megvárják, hogy a rendkívüli állapot bevezetése után elteljen két hónap, vagyis az első kifizetésekre május közepétől lehet számítani.

A magánszektor likviditásának támogatására 2,2 milliárd eurót szánnak. A pénzügyminiszter szerint az állami költségvetésben van erre elegendő pénz. Bizonyos összegeket más forrásokból és a külföldi tőkepiacról teremtenek elő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS