Mi lesz a 13. havi nyugdíjjal Szlovákiában?

2020. 03. 12., 14:30

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök nem vétózza meg a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, de az Alkotmánybírósághoz fordul.

A szlovák államfő aggályait fejezte ki a törvénnyel kapcsolatban, szerinte Szlovákia történetében még nem fordult elő, hogy a parlament a választáshoz ilyen közeli időpontban fogadott volna el ennyire fajsúlyos törvényt – írja az Új Szó.

Zuzana Čaputová hangsúlyozta: a kormány és a parlament eljárása annak mintapéldája, hogyan nem szabad egy közel 1,4 millió embert érintő, és csaknem 500 millió eurós kiadást jelentő törvényt az utolsó pillanatban elfogadni.

 „A lakosság legsérülékenyebb csoportja nem lehet túsz ebben a helyzetben. A törvényt aláírom, így az életbe léphet. Azonban panaszt nyújtok be az Alkotmánybíróságon, mert meg vagyok róla győződve, hogy a törvény gyorsított eljárásban való elfogadása sérti a szlovák alkotmányt” – jelentette ki az államfő.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS