Meg akarják menteni a kis utazási irodákat Szerbiában

2019. 03. 13., 16:15

Ötszörösére emelnék Szerbiában az utazási irodák éves biztosítási díjait. Szakemberek szerint emiatt a szolgáltatások is drágulhatnak.

Az új utasbiztosítási szabályzat szerint a biztosítóházak az eddigi évi 700 euróról 3500 euróra növelnék a turisztikai ügynökségek kötelező éves biztosítási díját. Az új törvénytervezet jelentős mértékben fenyegetné a kis- és közepes idegenforgalmi vállalatok fennmaradását – írja a Magyar Szó.

Az új idegenforgalmi törvény utazásbiztosítási szabályzatáról várhatóan júniusban hoz döntést a szakminisztérium.

„Februárban főként a kis idegenforgalmi vállalatok kerültek nehéz helyzetbe azzal, hogy magas biztosítási díj kifizetésére kötelezték őket. A legnagyobb biztosítási díj 10 000 eurót tett ki, és ez az összeg nincs egyensúlyban a nagyobb ügynökségek és a kisebb vállalkozások pénzügyi helyzetével” – mondta Dragica Samardžić, a Vajdasági Gazdasági Kamara szaktanácsosa.

„Azt szeretnénk, hogy azok a kisebb településen működő ügynökségek, amelyeknek alacsonyabb a bevételük, a működésükkel arányosan fizessék a biztosítási díjat. Meg szeretnénk akadályozni a kis üzleti vállalkozások csődbe jutását” – közölte Dragica Samardžić.

Az új törvény hatással lesz az utazási irodák kínálatainak árára is – nyilatkozta Dragan Marčeta, az újvidéki Magelan ügynökség képviselője.

„Fontos lenne különbséget tenni az ügynökségek között a szolgáltatásuk alapján. Mi befogadó, receptív turizmussal foglalkozunk, külföldi turistákat hozunk az országba és Szerbiában is szervezünk utazásokat. Nem ugyanolyan feltételek mellett kellene dolgozni egy receptív ügynökségnek, mint annak az utazási irodának, amelyik külföldi utazásokat szervez, így nagyobb biztosítási összeg szükséges számára” – jelentette ki a szakember.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS