Márciustól a vállalkozók kizárólag online kommunikálhatnak az adóhivatallal Romániában

2022. 03. 01., 13:18

2022. március 1-től a cégek és a vállalkozói engedéllyel rendelkező magánszemélyek csak online tarthatják a kapcsolatot a román Országos Adóhatósággal (ANAF) a Privát Virtuális Tér platformon keresztül.

Bár a vállalkozók egy része még nem regisztrált a Privát Virtuális Térbe, nem lesznek fennakadások, hiszen a vállalkozók többsége már rendelkezik elektronikus aláírással, vagy felhatalmazta a könyvelőjét, hogy eljárjon – jelentette ki a Krónika érdeklődésére Máthis István, az ANAF Kovászna megyei kirendeltségének igazgatóhelyettese.

A rendszerbe elektronikus aláírással lehet regisztrálni. A folyamat nagyon gyors és egyszerű, két dokumentumot kell mellékelni, a kérést minisztériumi szinten ellenőrzik, de perceken belül érkezik a jóváhagyás.

A magánszemélyek továbbra is tarthatják személyesen a kapcsolatot az adóhatósággal, de számukra is megkönnyíti az ügyintézést, tehát érdemes regisztrálni a Privát Virtuális Térbe.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS