Mali szerint ez most a legnagyobb kihívás Szerbia előtt

2019. 07. 12., 15:30

Szerbiában a közberuházások kiemelt helyet kapnak majd a jövő évi büdzsében. Szeptemberben emelik a béreket az állami szektorban.

Már folyamatban van a 2020. évi állami költségvetés tervének készítése – jelentette be Siniša Mali szerb pénzügyminiszter, aki azt is közölte, hogy Szerbiában a közberuházások kiemelt helyet kapnak majd a jövő évi büdzsében.

Az út- és vasúthálózatnak a fejlesztésére helyezi az állam a legnagyobb hangsúlyt. A várakozás szerint 300 millió dinárt fektetnek be a területen, ami a legnagyobb összegnek számít az elmúlt évek költségvetésében – írja a Magyar Szó.

A pénzügyi tárca vezetője szerint ma, amikorra sikerült stabilizálnia az államnak a pénzügyeket, az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a fejlődés új lehetőségeit, forrásait kiaknázza az állam. Elősegíti ezt a munkát, ha az új törvényekkel folyamatosan csökkentik a gazdaságra nehezedő terheket.

Az idei évre vonatkozó tervekről szólva a pénzügyi tárca vezetője elmondta, hogy szeptemberben – nem is kis mértékben – növelni fogják a minimális munkabért, s úgyszintén ősszel esedékes még egy béremelés is a közszférában.

Olyan intézkedéseket is bevezetnek, amelyek a külföldre vándorolt szerbek hazatérését célozzák. Ilyen korábbi döntés volt az, amellyel a fiatal vállalkozók számára törölték a biznisz első évében az adók és illetékek fizetésének a kötelezettségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS