Mali szerint ez most a legnagyobb kihívás Szerbia előtt

2019. 07. 12., 15:30

Szerbiában a közberuházások kiemelt helyet kapnak majd a jövő évi büdzsében. Szeptemberben emelik a béreket az állami szektorban.

Már folyamatban van a 2020. évi állami költségvetés tervének készítése – jelentette be Siniša Mali szerb pénzügyminiszter, aki azt is közölte, hogy Szerbiában a közberuházások kiemelt helyet kapnak majd a jövő évi büdzsében.

Az út- és vasúthálózatnak a fejlesztésére helyezi az állam a legnagyobb hangsúlyt. A várakozás szerint 300 millió dinárt fektetnek be a területen, ami a legnagyobb összegnek számít az elmúlt évek költségvetésében – írja a Magyar Szó.

A pénzügyi tárca vezetője szerint ma, amikorra sikerült stabilizálnia az államnak a pénzügyeket, az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a fejlődés új lehetőségeit, forrásait kiaknázza az állam. Elősegíti ezt a munkát, ha az új törvényekkel folyamatosan csökkentik a gazdaságra nehezedő terheket.

Az idei évre vonatkozó tervekről szólva a pénzügyi tárca vezetője elmondta, hogy szeptemberben – nem is kis mértékben – növelni fogják a minimális munkabért, s úgyszintén ősszel esedékes még egy béremelés is a közszférában.

Olyan intézkedéseket is bevezetnek, amelyek a külföldre vándorolt szerbek hazatérését célozzák. Ilyen korábbi döntés volt az, amellyel a fiatal vállalkozók számára törölték a biznisz első évében az adók és illetékek fizetésének a kötelezettségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS