Latinul is beszél a román turisztikai reklámfilm

2019. 04. 05., 11:00

Tizenhat nyelvre, (még latinra is) lefordították a Románia idegenforgalmi nevezetességeit népszerűsítő kisfilmet.

A Bukaresti Egyetem közreműködésével 16 nyelvre fordították le a Romániáról szóló, márciusban bemutatott új országimázsfilmet – jelentette be Bogdan Trif turisztikai miniszter.

Kínaiul is meghallgatható a kisfilm szövege, mivel egyre több kínai turistát szeretnének az országba vonzani -- írja a Krónika.

„Tavaly mindössze 33 ezer kínai turista látogatott Romániába, ami rendkívül kevés. A tervek között szerepel két turisztikai népszerűsítő iroda megnyitása is abban a térségben” – mondta a tárcavezető.

Latinra is lefordították a kisfilmet, amit elsősorban Ferenc pápa május végén esedékes romániai látogatása indokolt. Az ázsiai nyelvek mellett horvátra, szerbre és bolgárra is átültették a kisfilm szövegét, illetve arab fordítás is készült.

A Románia idegenforgalmi nevezetességeit népszerűsítő új kisfilmet március közepén mutatta be a turisztikai minisztérium. A kisfilmhez az ország minden régiójában forgattak, hogy a néző átfogó képet kapjon az ország egyedi és jellegzetes helyszíneiről és rendezvényeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS