Kezdetben heti 40 járattal számolnak Brassóban

2022. 02. 23., 19:48

A vidombáki reptér november 1-jén készen áll az utasok és a repülők fogadására. Brassóban javában tárgyalnak a légitársaságok képviselőivel.

November 1-jén működőképes lesz a Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér, ám ez még nem jelenti azt, hogy akkor elindulnak az első járatok – mondta Alexandru Anghel projektfelelős, akit a Krónika idéz.

A Brassó Megye Tanács repülőtérprojekttel megbízott igazgatóságának vezetője kifejtette: „a légitársaságtól függ a start, ha nem lesznek utasok, nem indulnak el, hogy levegőt szállítsanak”.

Tárgyalásnak a légitársaságokkal. A Wizz Air, a Lufthansa alacsony költségű (low cost) járatokat működtető leányvállalatai közül az Eurowings vagy a Lufthansa Regional, a Tarom és a Blue Air képviselőivel egyeztettek. Alexandru Anghel szerint a Wizz Airrel már előrehaladott szakaszban vannak a tárgyalások, a légitársaság bemutatott egy 15-ös listát, hogy Brassóból hova indítanának járatokat, sőt, már a szerződéstervezetet is elküldték.

Az igazgató optimista, arra számít, hogy a lehető legrövidebb időn belül utazni lehet majd a brassói repülőtérről. Hozzátette: a tárgyalások részleteit egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra, mert még egyeztetnek az úti célokról és az árakról.

Egy repülési útvonal előkészítése a szerződés aláírásától számítva legalább hat hónapig tart, ám miután beindul a reptér, folyamatosan növekedhet a járatok száma is.

Indulásnak heti negyven járatra számítanak, tehát napi hat repülőgép szállhat le és fel a légikikötőből. Az első évben 300 ezer utasra számítanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.
2023-02-01 19:11:00
Niki, a frissen kiképzett szolgálati kutya és egy csomagvizsgáló röntgen is segíti a NAV munkáját a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS