Kezdetben heti 40 járattal számolnak Brassóban

2022. 02. 23., 19:48

A vidombáki reptér november 1-jén készen áll az utasok és a repülők fogadására. Brassóban javában tárgyalnak a légitársaságok képviselőivel.

November 1-jén működőképes lesz a Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér, ám ez még nem jelenti azt, hogy akkor elindulnak az első járatok – mondta Alexandru Anghel projektfelelős, akit a Krónika idéz.

A Brassó Megye Tanács repülőtérprojekttel megbízott igazgatóságának vezetője kifejtette: „a légitársaságtól függ a start, ha nem lesznek utasok, nem indulnak el, hogy levegőt szállítsanak”.

Tárgyalásnak a légitársaságokkal. A Wizz Air, a Lufthansa alacsony költségű (low cost) járatokat működtető leányvállalatai közül az Eurowings vagy a Lufthansa Regional, a Tarom és a Blue Air képviselőivel egyeztettek. Alexandru Anghel szerint a Wizz Airrel már előrehaladott szakaszban vannak a tárgyalások, a légitársaság bemutatott egy 15-ös listát, hogy Brassóból hova indítanának járatokat, sőt, már a szerződéstervezetet is elküldték.

Az igazgató optimista, arra számít, hogy a lehető legrövidebb időn belül utazni lehet majd a brassói repülőtérről. Hozzátette: a tárgyalások részleteit egyelőre nem hozhatja nyilvánosságra, mert még egyeztetnek az úti célokról és az árakról.

Egy repülési útvonal előkészítése a szerződés aláírásától számítva legalább hat hónapig tart, ám miután beindul a reptér, folyamatosan növekedhet a járatok száma is.

Indulásnak heti negyven járatra számítanak, tehát napi hat repülőgép szállhat le és fel a légikikötőből. Az első évben 300 ezer utasra számítanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-07 08:07:00
Az utazási kedv 2024-ben csúcsra járatja az utasbiztosításokat, és az egészségüket, nyugdíjukat is jóval többen igyekeznek bebiztosítani. Megtörtént az is, amire másfél évtizede nem volt példa: újra növekszik az életbiztosítások száma – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024-12-06 18:05:00
Sághi Attila lett az Év Projektmenedzsere, aki a hagyományokat a funkcionalitással ötvöző Magyarország Háza Brüsszelben projekttel nyerte el a hazai projektmenedzsment szakma egyik legrangosabb elismerését.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS