Kezd magához térni az idegenforgalom Romániában

2021. 09. 03., 13:45

Romániában 52 százalékkal, 10 242 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az első hét hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest. Az adat 35 százalékkal maradt el a járvány előtti szinttől.

A külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 1,6 százalékkal, 722 ezerre nőtt, a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 58,5 százalékkal, 9,519 millióra emelkedett – közölte a román országos statisztikai intézet, amelyet a Krónika idéz.

A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett vendégek száma is 53 százalékkal, 4,707 millióra nőtt az első hét hónapban.

A román turistákból 60 százalékkal többet, 4,383 milliót jegyeztek, ugyanakkor a vizsgált időszakban a külföldi turisták száma 1,2 százalékkal, 324 600-ra csökkent.

A vendéglátóiparban még nem sikerült elérni a koronavírus-járvány előtti szintet, hiszen 2019 első hét hónapjában 7,267 millió turista töltött el 15 816 millió vendégéjszakát, így a turisták és a vendégéjszakák száma egyaránt 35 százalékkal marad el 2019 első hét hónapjától.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 09:09:44
Több nagybank csökkentette az elmúlt hetekben a kamatait, így a lakáshiteleknél egyre több ajánlatot találhatunk 10 százalék alatti kamattal, de van már 8 százaléknál kisebb is. A folytatás azonban göröngyösebbé is válhat – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS