Kezd magához térni az idegenforgalom Romániában

2021. 09. 03., 13:45

Romániában 52 százalékkal, 10 242 millióra nőtt a vendégéjszakák száma az első hét hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest. Az adat 35 százalékkal maradt el a járvány előtti szinttől.

A külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 1,6 százalékkal, 722 ezerre nőtt, a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 58,5 százalékkal, 9,519 millióra emelkedett – közölte a román országos statisztikai intézet, amelyet a Krónika idéz.

A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett vendégek száma is 53 százalékkal, 4,707 millióra nőtt az első hét hónapban.

A román turistákból 60 százalékkal többet, 4,383 milliót jegyeztek, ugyanakkor a vizsgált időszakban a külföldi turisták száma 1,2 százalékkal, 324 600-ra csökkent.

A vendéglátóiparban még nem sikerült elérni a koronavírus-járvány előtti szintet, hiszen 2019 első hét hónapjában 7,267 millió turista töltött el 15 816 millió vendégéjszakát, így a turisták és a vendégéjszakák száma egyaránt 35 százalékkal marad el 2019 első hét hónapjától.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS