Jövőre talán már az új hídon roboghatunk Komáromnál

2019. 05. 30., 11:45

A szlovákiai Révkomáromot a magyarországi Komárommal összekötő Duna-híd építése a tavalyi, mérsékelt késlekedés után teljes gőzzel folytatódik.

A magyar féllel közösen mindent megtesznek azért, hogy a hidat már jövőre átadhassák a forgalomnak – jelentette ki Érsek Árpád szlovák közlekedési miniszter kedden, miután megtekintette az építkezést a szlovák és a magyar oldalon is.

A két ország közös projektjének megvalósítását az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból fedezik. Az összköltség mintegy 117 millió eurót tesz ki. Szlovákia több mint 47 millió euró, Magyarország pedig több mint 52 millió euró uniós támogatást kapott – írja a hírek.sk.

A szlovákiai Révkomáromot és a magyarországi Komáromot jelenleg egyetlen közúti híd köti össze. Az 1892-ben épült Erzsébet híd mindkét oldalon a városközpontba vezet. Az új hídon a nehezebb tehergépkocsik is közlekedhetnek majd, amelyek így nem fognak többé keresztülhaladni a két Komárom belvárosán.

A hídpilléreket tartó mesterséges szigetek már elkészültek. A hídon kétsávos út fog keresztülvezetni. A bekötő utakat mindkét ország saját költségén építi fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS