Jövőre talán már az új hídon roboghatunk Komáromnál

2019. 05. 30., 11:45

A szlovákiai Révkomáromot a magyarországi Komárommal összekötő Duna-híd építése a tavalyi, mérsékelt késlekedés után teljes gőzzel folytatódik.

A magyar féllel közösen mindent megtesznek azért, hogy a hidat már jövőre átadhassák a forgalomnak – jelentette ki Érsek Árpád szlovák közlekedési miniszter kedden, miután megtekintette az építkezést a szlovák és a magyar oldalon is.

A két ország közös projektjének megvalósítását az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból fedezik. Az összköltség mintegy 117 millió eurót tesz ki. Szlovákia több mint 47 millió euró, Magyarország pedig több mint 52 millió euró uniós támogatást kapott – írja a hírek.sk.

A szlovákiai Révkomáromot és a magyarországi Komáromot jelenleg egyetlen közúti híd köti össze. Az 1892-ben épült Erzsébet híd mindkét oldalon a városközpontba vezet. Az új hídon a nehezebb tehergépkocsik is közlekedhetnek majd, amelyek így nem fognak többé keresztülhaladni a két Komárom belvárosán.

A hídpilléreket tartó mesterséges szigetek már elkészültek. A hídon kétsávos út fog keresztülvezetni. A bekötő utakat mindkét ország saját költségén építi fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS