Jövőre is marad a gazdaságtámogatási program Szerbiában

2020. 12. 07., 13:00

A szerb Gazdasági Minisztérium a jövőre rendelkezésére álló költségvetési összeg legnagyobb részét a gazdaságtámogató programokra fordítja – közölte Anđelka Atanasković tárcavezető.

A minisztérium továbbra is hozzájárul a nagyberuházások sikerességéhez, befektet a vállalkozások fejlesztésébe és az üzleti infrastruktúra korszerűsítésébe – írja a Magyar Szó.

„A szaktárca elsődleges célja a gazdaság gyors talpra állítása, hogy az ország megtarthassa eddigi jó eredményeit. Több mint 160 milliárd dinárt irányoztunk elő a kis magáncégek és vállalkozók segélyezésére” – mondta a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy az állami segélycsomagnak a gazdaság egészét le kell fednie, és menet közben, a kérelmek beérkezése alapján döntenek majd arról, hogy kit illet meg az elsőbbség.

A gazdasági tárca szeretné elnyerni azoknak a nemzetközi nagyvállalatoknak a bizalmát, amelyekről tudni lehet, hogy termelésüket a távoli piacokról az anyaországokhoz közelebbi helyszínekre szeretnék áttenni.

Atanasković szerint Szerbia azon ritka országok közé tartozik, amelyeknek a járványhelyzetben sikerült megőrizniük a munkahelyeket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS