Ismét ingyen vonatozhatnak a diákok Szlovákiában

2020. 05. 29., 13:00

Jövő hétfőtől újra ingyen vonatozhatnak a diákok Szlovákiában. Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter már aláírta a rendeletet.

„Hétfőn a diákok visszatérnek az iskolákba, ezért visszaállítjuk az ingyenes vonatozás lehetőségét is, ahogy ígértük. Bízom benne, hogy a járványügyi helyzet már csak javulni fog, és fokozatosan újraindíthatjuk a nemzetközi közlekedést is” – jegyezte meg Andrej Doležal, akit az Új Szó idéz.

Június 1-től minden diák ingyenesen utazhat a vonatokon, függetlenül attól, hogy az adott iskolában teljesen vagy csak részben indul újra a tanítás.

A közlekedésügyi minisztérium Ivan Rudolf szóvivő közlése szerint az állandó válságstáb legutóbbi ülésén felvetette, hogy indítsanak újra néhány nemzetközi vonatjáratot. A javaslatot a válságstáb egyelőre nem hagyta jóvá.

A tárca javasolta a kereskedelmi jellegű légi utasszállítás részleges újraindítását is május 29-től. Az első fázisban csupán charter járatokat indítanának olyanok részére, akiknek Szlovákiában van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük. Egyelőre Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Németország és Svájc között állítanák vissza a légi közlekedést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS