Ismét ingyen vonatozhatnak a diákok Szlovákiában

2020. 05. 29., 13:00

Jövő hétfőtől újra ingyen vonatozhatnak a diákok Szlovákiában. Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter már aláírta a rendeletet.

„Hétfőn a diákok visszatérnek az iskolákba, ezért visszaállítjuk az ingyenes vonatozás lehetőségét is, ahogy ígértük. Bízom benne, hogy a járványügyi helyzet már csak javulni fog, és fokozatosan újraindíthatjuk a nemzetközi közlekedést is” – jegyezte meg Andrej Doležal, akit az Új Szó idéz.

Június 1-től minden diák ingyenesen utazhat a vonatokon, függetlenül attól, hogy az adott iskolában teljesen vagy csak részben indul újra a tanítás.

A közlekedésügyi minisztérium Ivan Rudolf szóvivő közlése szerint az állandó válságstáb legutóbbi ülésén felvetette, hogy indítsanak újra néhány nemzetközi vonatjáratot. A javaslatot a válságstáb egyelőre nem hagyta jóvá.

A tárca javasolta a kereskedelmi jellegű légi utasszállítás részleges újraindítását is május 29-től. Az első fázisban csupán charter járatokat indítanának olyanok részére, akiknek Szlovákiában van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük. Egyelőre Szlovákia, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Németország és Svájc között állítanák vissza a légi közlekedést.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS