Innen érkezett az első gép a kassai repülőtérre az újranyitás után

2020. 06. 16., 10:45

A három hónapnyi teljes leállás után hétfő délután landolt a kassai repülőtéren az első személyszállító repülőgép. A Prágából érkező Czech Airlines fedélzetén háromtucatnyi utas érkezett Kassára.

A szlovák központi válságstáb június 6-ai döntése értelmében már 19 országba utazhatnak Szlovákiából úgy, hogy visszatéréskor nem kell kötelező 14 napos karanténba mennünk. Ennek köszönhetően hétfőn a kassai repülőtéren is elindultak az első nemzetközi járatok – írja az Új Szó.

A Czech Airlines ATR–72-es típusú gépével 31 utas érkezett Prágából, majd 17 utassal a fedélzetén indult vissza a cseh fővárosba.

Ján Tóth, a csehországi légitársaság igazgatójának elmondása szerint jelenleg heti három alkalommal indul majd repülőgép Kassa és Prága között, azonban reményeik szerint szeptember elsejétől már a régi kerékvágásban, azaz heti 13 járattal fognak működni.

A kassai repülőtér épületébe csak arcmaszkban léphetnek be az utasok, azokat a repülőben és az utasokat szállító autóbuszokban sem vehetik le. Az utasok testhőmérsékletét hőérzékelő kamerákkal és lézeres hőmérőkkel is ellenőrzik, ha a helyzet úgy kívánja. A repülőtér munkatársai arcmaszkban, gumi kesztyűben és védőpajzsban dolgoznak. A felszállásra várakozó utasoknak kétméteres távolságot kell tartaniuk egymástól.

(A fotó illusztráció.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS