Így segíti a román kormány a kisvállalkozókat ezekben a hónapokban

2020. 03. 17., 10:45

„Nem hagyjuk cserben ezekben a pillanatokban a gazdaságot” – szögezte le Florin Cîţu román pénzügyminiszter. Bejelentette, a kormány a vállalkozások megsegítését célzó intézkedéscsomagot fogad el.

A koronavírus-járvány miatt bajba jutott vállalkozások megsegítségére siet a román kormány, Florin Cîţu pénzügyminiszter bejelentése szerint a kis- és közepes vállalkozások támogatását célzó pénzügyi csomag jelentős lesz – írja a Krónika.

Mint mondta, ezeket a támogatásokat az állami költségvetésből finanszírozzák, de lesznek olyan intézkedések is, amelyekhez az Európai Bizottság biztosítja a szükséges pénzösszegeket. Cîţu szerint a nehéz helyzetbe jutott vállalkozások megsegítésére akár a GDP 1 százalékának megfelelő pénzösszegre is szükség lehet.

„Nem hagyjuk cserben ezekben a pillanatokban a gazdaságot” – szögezte le a pénzügyminiszter. Mint mondta, az intézkedéscsomag célja átsegíteni a cégeket ezen a két-három hónapos nehéz időszakon, megtartani a munkahelyeket és a lakosság vásárlóerejét.

Példaként említette, hogy kitolják azt az időszakot, amíg a vállalkozások befizethetik az állami költségvetésbe a különböző adókat, illetékeket, járulékokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS