Így küldik ki a sztrádamatrica hiánya miatti büntetést Szlovákiában

2021. 02. 23., 14:30

Nem egész fél év után ismét megváltoztatják a bírságok kiküldésének rendszerét Szlovákiában.

A szlovák közlekedési tárca szerint a tavaly nyáron elfogadott módosítás miatt képtelenek megbüntetni azokat, akik érvényes sztrádamatrica nélkül használják a fizetett útszakaszokat – írja az Új Szó.

A módosítás értelmében a körzeti hivataloknak attól a naptól, hogy tudomást szereztek a szabálysértésről, két évük lesz a büntetés kiküldésére. A bírságot viszont a szabálysértés elkövetésétől számított legfeljebb három éven belül kell majd postázni a vétkezőnek. 

Azoknak, akik érvényes matrica nélkül használják az autópályákat, legkésőbb 60 napon belül kell kiküldeni a bírságot, tehát ennyi ideje van a hivataloknak arra, hogy jogerős döntést hozzanak a büntetésről.

A közlekedési tárca szerint már korábban figyelmeztettek rá, s végül a gyakorlatban beigazolódott, hogy a vonatkozó előírások és szabályok betartásával ezt a határidőt lehetetlen betartani. 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS