Hiába várnak novemberben a minimálbér emelésére Romániában

2018. 10. 29., 12:00

Ellentmondásos a minimálbér-emelés megítélése a romániai szakszervezetek és a munkáltatók körében. Előbbiek elkerülhetetlennek tartják a növelést, ám a vállalkozók szerint az intézkedés szemfényvesztés csupán.

Leghamarabb december 1-től nőhet a minimálbér Romániában, de az is megtörténhet, hogy 2019. január elseje lesz az emelés és egyben a differenciált minimálbér bevezetésének időpontja Viorica Dăncilă kormányfő nyilatkozata alapján – írja a Krónika.

Korábban az Országos Előrejelzési Bizottság (CNP) és a munkaügyi minisztérium is – élen Lia Olguța Vasilescu tárcavezetővel – november 1-jei bevezetést rebesgetett, a miniszterelnök egyértelműen leszögezte: „semmi szín alatt nem lesz november 1-től”.

A munkaügyi minisztérium a szakszervezetek és a munkáltatói szövetségek képviselőivel folytatott egyeztetést követően közleményben tudatta, hogy megállapodás született a minimálbér emeléséről, mint ahogy a megkülönbözetett minimálbérről is. Az egyetlen pont, amelyben még nézeteltérés van a felek között, az az, hogy mikortól vezetik be.

Az már biztos, hogy havi 2080 lejre nő a bruttó minimálbér összege, ami nettóban 100 lejes emelkedést jelent. Ugyanakkor arról is döntöttek, hogy bevezetik a tanulmányok szintje vagy a szolgálati idő alapján meghatározott differenciált bruttó minimálbért.

Ez 2350 lej lesz, 13 százalékkal több, mint amit azok keresnek, akiknek nincs felsőfokú végzettségük vagy legalább 15 évnyi szolgálati idejük.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS