Gőzerővel folytatják a repülőterek fejlesztését Szerbiában

2021. 03. 29., 13:30

Szerbia az idén 738 millió eurót tervez beruházni a repülőterek fejlesztésébe – jelentette be Tomislav Momirović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A tárcavezető rámutatott arra, hogy a repülési ágazat hatalmas veszteségeket szenvedett el a koronavírus-járvány következtében, a Nikola Tesla repülőtér utasforgalma 69 százalékkal csökkent, a niši Nagy Konstantin reptér forgalma pedig 63 százalékkal – írja a Magyar Szó.

Kiemelte azonban, hogy Szerbia 2013 és 2019 között sokat tett a légiközlekedés fejlesztése érdekében és kiváló eredményeket ért el. Elmondta, hogy 2013-ban a belgrádi repülőtéren 3,5 millió utas fordult meg, 2019-ben pedig 6 millió.

„A Nikola Tesla repülőtér hamarosan teljesen másképp fog kinézni, nem lehet majd ráismerni. Nem szándékozunk leállni a beruházásokkal. Nem várhatjuk meg a járvány végét és azután indítani a befektetéseket, szeretnénk kihasználni ezt az alkalmat, hogy továbbra is befektessünk a repülőtéri infrastruktúra fejlesztésébe” – közölte Momirović.

Mintegy 18 millió dollárt ruháznak be a niši repülőtér felújításába, új várótermet építenek és korszerűsítik a már meglévőt. Azt szeretnék, hogy a járvány lecsengése után a repülétéren évente egymillió utas forduljon meg. Szintén nagy összegeket ruháznak be a kruševaci Rosulje repülőtér korszerűsítésébe, de folytatódik a kraljevói Morava repülőtér és az užicei reptér fejlesztése is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-06 18:05:00
Sághi Attila lett az Év Projektmenedzsere, aki a hagyományokat a funkcionalitással ötvöző Magyarország Háza Brüsszelben projekttel nyerte el a hazai projektmenedzsment szakma egyik legrangosabb elismerését.
2024-12-06 11:05:00
Hiába szorított az adóprésükön a kormány, a bankok így is növelni tudták a nyereségüket. Kilenc hónap alatt már 1419 milliárd volt a profitjuk, holott a jegybank a tavalyinál jóval alacsonyabban tartja az alapkamatot, és augusztus óta magasabb tranzakciós illetéket kell fizetniük – írja elemzésében a Bank360.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS