Gőzerővel folytatják a repülőterek fejlesztését Szerbiában

2021. 03. 29., 13:30

Szerbia az idén 738 millió eurót tervez beruházni a repülőterek fejlesztésébe – jelentette be Tomislav Momirović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A tárcavezető rámutatott arra, hogy a repülési ágazat hatalmas veszteségeket szenvedett el a koronavírus-járvány következtében, a Nikola Tesla repülőtér utasforgalma 69 százalékkal csökkent, a niši Nagy Konstantin reptér forgalma pedig 63 százalékkal – írja a Magyar Szó.

Kiemelte azonban, hogy Szerbia 2013 és 2019 között sokat tett a légiközlekedés fejlesztése érdekében és kiváló eredményeket ért el. Elmondta, hogy 2013-ban a belgrádi repülőtéren 3,5 millió utas fordult meg, 2019-ben pedig 6 millió.

„A Nikola Tesla repülőtér hamarosan teljesen másképp fog kinézni, nem lehet majd ráismerni. Nem szándékozunk leállni a beruházásokkal. Nem várhatjuk meg a járvány végét és azután indítani a befektetéseket, szeretnénk kihasználni ezt az alkalmat, hogy továbbra is befektessünk a repülőtéri infrastruktúra fejlesztésébe” – közölte Momirović.

Mintegy 18 millió dollárt ruháznak be a niši repülőtér felújításába, új várótermet építenek és korszerűsítik a már meglévőt. Azt szeretnék, hogy a járvány lecsengése után a repülétéren évente egymillió utas forduljon meg. Szintén nagy összegeket ruháznak be a kruševaci Rosulje repülőtér korszerűsítésébe, de folytatódik a kraljevói Morava repülőtér és az užicei reptér fejlesztése is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 09:18:57
A parlamentnek benyújtott adótörvénycsomag szerint olyan ideiglenesnek mondott terheket is állandóvá tesz a kormány, amelyeket az extraprofitadó részeként eredetileg csak 2022-re és 2023-ra vezetett be. Ilyen az értékpapírügyletekre is kivetett tranzakciós adó, a kiterjesztett népegészségügyi adó, valamint a repülőjegyadó.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS