Gőzerővel folytatják a repülőterek fejlesztését Szerbiában

2021. 03. 29., 13:30

Szerbia az idén 738 millió eurót tervez beruházni a repülőterek fejlesztésébe – jelentette be Tomislav Momirović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

A tárcavezető rámutatott arra, hogy a repülési ágazat hatalmas veszteségeket szenvedett el a koronavírus-járvány következtében, a Nikola Tesla repülőtér utasforgalma 69 százalékkal csökkent, a niši Nagy Konstantin reptér forgalma pedig 63 százalékkal – írja a Magyar Szó.

Kiemelte azonban, hogy Szerbia 2013 és 2019 között sokat tett a légiközlekedés fejlesztése érdekében és kiváló eredményeket ért el. Elmondta, hogy 2013-ban a belgrádi repülőtéren 3,5 millió utas fordult meg, 2019-ben pedig 6 millió.

„A Nikola Tesla repülőtér hamarosan teljesen másképp fog kinézni, nem lehet majd ráismerni. Nem szándékozunk leállni a beruházásokkal. Nem várhatjuk meg a járvány végét és azután indítani a befektetéseket, szeretnénk kihasználni ezt az alkalmat, hogy továbbra is befektessünk a repülőtéri infrastruktúra fejlesztésébe” – közölte Momirović.

Mintegy 18 millió dollárt ruháznak be a niši repülőtér felújításába, új várótermet építenek és korszerűsítik a már meglévőt. Azt szeretnék, hogy a járvány lecsengése után a repülétéren évente egymillió utas forduljon meg. Szintén nagy összegeket ruháznak be a kruševaci Rosulje repülőtér korszerűsítésébe, de folytatódik a kraljevói Morava repülőtér és az užicei reptér fejlesztése is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-26 18:43:00
Magyarországon is óriási lehetőséget látnak a dróntechnológiában, amelynek számszerűsítették a várható hatékonyságát: a GDP-növelő hatása 280 milliárd forint, a potenciális új munkahelyek száma közel 18 ezer fő.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS