Fogynak a használt autók a romániai utakról

2019. 04. 23., 14:00

Folyamatosan csökken a használtautó-bejegyzések száma a korábbi évekhez képest Romániában. Az új járművek eladása viszont emelkedik.

Alábbhagyott az autóvásárlási kedv Romániában, legalábbis ami a külföldről behozott használt autókat illeti – írja a Székelyhon. Erről árulkodnak a gépkocsik beíratásáért és a jogosítványok kibocsátásáért felelős igazgatóság (DRPCIV) statisztikái is.

A múlt évre vonatkozó beszámolójuk szerint közel 9 százalékkal csökkent a használtautó-bejegyzések száma 2018-ban a korábbi évhez képest, amikor a környezetvédelmi illeték eltörlése miatt robbanásszerűen megnövekedett a számuk.

A 2017-ben forgalomba íratott 520 ezer járműhöz képest tavaly 473 ezret jegyeztek be. A tavalyi csökkenés idén is folytatódni látszik. A DRPCIV márciusi adatai szerint 37 375 használt autót jegyeztek be idén az említett hónapban, tavaly márciusban viszont 41 539-et, ami 10,02 százalékos csökkenést jelent.

A használt autók számának csökkenése mellett az új autók száma folyamatosan emelkedik. Márciusban 9 813 új járművet jegyeztek be az országban, ez 20,82 százalékos növekedést jelent a tavalyi 8 122-höz képest.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS