Fizetne a külföldi turistákért a román minisztérium

2019. 09. 16., 13:15

A turizmus minden támogatását jó ötletnek tartják a romániai szakemberek, akik szerint sokkal erőteljesebb országnépszerűsítés kell, hogy több külföldi vendéget vonzzanak az országba.

A román turisztikai minisztérium kész anyagi támogatást nyújtani az utazási irodáknak annak érdekében, hogy minél több külföldi turistát hozzanak az országba, a vendégek pedig minél tovább maradjanak – jelentette be Bogdan Trif idegenforgalmi miniszter.

Az utazásszervezők 50 eurót kapnának minden külföldi turista első itt töltött éjszakája után, ám csak akkor, ha a vendég legalább négy éjszakát eltölt valamely romániai kereskedelmi szálláshelyen – írja a Krónika.

A szaktárca statisztikái szerint jelenleg a külföldi turisták átlagosan két éjszakát töltenek el Romániában – ennek oka főként az, hogy igen kevesen érkeznek üdülni, a legtöbben üzleti célokkal, vagyis konferenciára, expókra, üzleti találkozókra jönnek

„Ilyen körülmények között a román állam csak nyerni tud a helyzetből, ezt matematikai számítások is alátámasztják. Hiszen ugyan első körben az állam veszít 50 eurót, ám a külföldi turista minden nap jelentős összeget költ el az országban” – érvelt Bogdan Trif.

Szerinte jól járnak az utazási irodák is, hiszen jobban tudják dimenzionálni kínálatukat, kedvezőbb ajánlatokkal tudnak előrukkolni. „50 euróval egy ügynökség, ha jól tud tárgyalni, kijöhet egy négy éjszakás ajánlattal úgy, hogy a turistának csak három éjszakát kell fizetnie” – mondta a miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS