Fizetne a külföldi turistákért a román minisztérium

2019. 09. 16., 13:15

A turizmus minden támogatását jó ötletnek tartják a romániai szakemberek, akik szerint sokkal erőteljesebb országnépszerűsítés kell, hogy több külföldi vendéget vonzzanak az országba.

A román turisztikai minisztérium kész anyagi támogatást nyújtani az utazási irodáknak annak érdekében, hogy minél több külföldi turistát hozzanak az országba, a vendégek pedig minél tovább maradjanak – jelentette be Bogdan Trif idegenforgalmi miniszter.

Az utazásszervezők 50 eurót kapnának minden külföldi turista első itt töltött éjszakája után, ám csak akkor, ha a vendég legalább négy éjszakát eltölt valamely romániai kereskedelmi szálláshelyen – írja a Krónika.

A szaktárca statisztikái szerint jelenleg a külföldi turisták átlagosan két éjszakát töltenek el Romániában – ennek oka főként az, hogy igen kevesen érkeznek üdülni, a legtöbben üzleti célokkal, vagyis konferenciára, expókra, üzleti találkozókra jönnek

„Ilyen körülmények között a román állam csak nyerni tud a helyzetből, ezt matematikai számítások is alátámasztják. Hiszen ugyan első körben az állam veszít 50 eurót, ám a külföldi turista minden nap jelentős összeget költ el az országban” – érvelt Bogdan Trif.

Szerinte jól járnak az utazási irodák is, hiszen jobban tudják dimenzionálni kínálatukat, kedvezőbb ajánlatokkal tudnak előrukkolni. „50 euróval egy ügynökség, ha jól tud tárgyalni, kijöhet egy négy éjszakás ajánlattal úgy, hogy a turistának csak három éjszakát kell fizetnie” – mondta a miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS