Felülvizsgálja a segélyezési politika gyakorlatát a román kormány

2021. 01. 17., 16:00

Ellenőrzéseket helyezett kilátásba Raluca Turcan románmunkaügyi miniszter, mert hat-hét különböző állami segélyben is részesülnek az emberek.

„Sajnos vannak olynok, akik egyszerre részesülnek szociális segélyben, családtámogatásban, gyermeknevelési pótlékban és fűtési segélyben is. Van, aki 6-7 állami támogatásban részesül, anélkül, hogy bizonyíték volna arra, hogy a munkaerőpiacra való belépésre erőfeszítéseket tenne – nyilatkozta a munkaügyi miniszter, akit a Krónika idéz.

„Néhány helyi önkormányzat komolyan veszi küldetését, hogy arra ösztönözze a szociális segélyben részesülőket, hogy a közösség érdekében dolgozzanak, munkát keressenek. Mások örülnek, mert azáltal, hogy némileg szegénységben tartják az embereket, egyfajta függőségi helyzetet is kialakítanak” – mondta a miniszter.

Készítettek egy cselekvési tervet a Munkaügyi Minisztérium csapatával, hogy ellenőrzéseket és kampányokat indítsanak a területen annak érdekében, hogy lássák, a támogatásokban részesülők nyitottak-e arra, hogy továbbra is munkát keressenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS