Felülvizsgálja a segélyezési politika gyakorlatát a román kormány

2021. 01. 17., 16:00

Ellenőrzéseket helyezett kilátásba Raluca Turcan románmunkaügyi miniszter, mert hat-hét különböző állami segélyben is részesülnek az emberek.

„Sajnos vannak olynok, akik egyszerre részesülnek szociális segélyben, családtámogatásban, gyermeknevelési pótlékban és fűtési segélyben is. Van, aki 6-7 állami támogatásban részesül, anélkül, hogy bizonyíték volna arra, hogy a munkaerőpiacra való belépésre erőfeszítéseket tenne – nyilatkozta a munkaügyi miniszter, akit a Krónika idéz.

„Néhány helyi önkormányzat komolyan veszi küldetését, hogy arra ösztönözze a szociális segélyben részesülőket, hogy a közösség érdekében dolgozzanak, munkát keressenek. Mások örülnek, mert azáltal, hogy némileg szegénységben tartják az embereket, egyfajta függőségi helyzetet is kialakítanak” – mondta a miniszter.

Készítettek egy cselekvési tervet a Munkaügyi Minisztérium csapatával, hogy ellenőrzéseket és kampányokat indítsanak a területen annak érdekében, hogy lássák, a támogatásokban részesülők nyitottak-e arra, hogy továbbra is munkát keressenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS