Ennyire emelhetik jövőre a minimálbér összegét Szlovákiában

2019. 08. 02., 10:15

Robert Fico, a Smer-SD elnöke tárgyalni akar a koalíciós partnereivel a minimálbér-emelés automatikus mechanizmusának bevezetéséről. Fico szerint a minimálbér összege nem lehet alacsonyabb, mint az átlagbér 60 százaléka.

Robert Fico volt miniszterelnök szerint a minimálbér automatikus képlet szerint növekedne úgy, hogy mindig elérje az átlagbér összegének legalább 60 százalékát – írja a hirek.sk.

Fico úgy véli, az lenne az ideális, ha a minimálbér-emelés már 2020-ban is automatikus lenne, és elérné a 603 eurót. A másik lehetőség – a pártelnök szerint ez a reálisabb -, hogy csak 2021 januárjától indulna be az új mechanizmus.

„Meggyőződésünk, hogy minden feltétel teljesült ahhoz, hogy 2020-ban a minimálbér elérje a 600 eurós szintet. Az ország jól teljesít, de továbbra is érvényes, hogy nem éri meg minimálbérért dolgozni. Különbséget kell tenni azok között, akik dolgoznak és azok között, akik nem” – hangsúlyozta Fico.

Ezzel ellentétben a munkaügyi minisztérium javaslata értelmében jövőre 520 euróról 580 euróra emelkedhet a minimálbér összege Szlovákiában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS