Ennyi külföldi utazott az év első 9 hónapjában Romániába

2019. 12. 30., 14:00

Az év első kilenc hónapjában megközelítőleg 2,106 millió személy szállt meg a romániai szálláshelyeken, akik 5,485 milliárd lejt költöttek – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból.

A Romániába érkező külföldi állampolgárok 54,6 százaléka üzleti úton volt (beleértve a konferenciákon, komgresszusokon, kiállításokon, tanfolyamokon való részvételt is), ők 3,164 milliárd lejt költöttek, azaz a fenti összeg 57,7 százalékát – írja a Krónika.

Az üzleti kiszállások költségeinek legnagyobb részét, 49,7 százalékát a szállásköltségek teszik ki, és a legtöbben a reggelit magába foglaló szállást választották.

Az INS adatai szerint a külföldiek 47,3 százaléka utazási irodákon keresztül szervezte meg romániai tartózkodását, 33,7 százalékát pedig saját maga.

A külföldi turisták 80 százaléka repülőgéppel érkezett Romániába, 11 százaléka saját gépkocsival, 7,4 százaléka autóbusszal, 1,6 százaléka pedig más járművel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS