Ennyi külföldi utazott az év első 9 hónapjában Romániába

2019. 12. 30., 14:00

Az év első kilenc hónapjában megközelítőleg 2,106 millió személy szállt meg a romániai szálláshelyeken, akik 5,485 milliárd lejt költöttek – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataiból.

A Romániába érkező külföldi állampolgárok 54,6 százaléka üzleti úton volt (beleértve a konferenciákon, komgresszusokon, kiállításokon, tanfolyamokon való részvételt is), ők 3,164 milliárd lejt költöttek, azaz a fenti összeg 57,7 százalékát – írja a Krónika.

Az üzleti kiszállások költségeinek legnagyobb részét, 49,7 százalékát a szállásköltségek teszik ki, és a legtöbben a reggelit magába foglaló szállást választották.

Az INS adatai szerint a külföldiek 47,3 százaléka utazási irodákon keresztül szervezte meg romániai tartózkodását, 33,7 százalékát pedig saját maga.

A külföldi turisták 80 százaléka repülőgéppel érkezett Romániába, 11 százaléka saját gépkocsival, 7,4 százaléka autóbusszal, 1,6 százaléka pedig más járművel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS