Elég lesz a villany- és a telefonszámla a karanténmentességhez a szlovák határ átlépésekor

2020. 06. 02., 13:00

Igor Matovič szlovák kormányfő újabb enyhítéseket jelentett be hétfőn a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Magyarország és Csehország esetében elég lesz két irat felmutatása, amivel igazoljuk, hogy az adott országban élünk, és karantén nélkül átmehetünk 48 órára a másik országba – közölte a szlovák kormányfő az Új Szó írása szerint.

Igor Matovič a villanyszámlát és a telefonszámlát hozta fel példának a két iratra. Nem szükséges az átmeneti vagy az állandó lakhely igazolása. Ez az intézkedés kedd reggel 7:00-tól érvényes.

Június 3-tól a szájmaszk viselésének kötelessége kint 2 méteres távolságra csökken, a belterekben továbbra is kötelező.

Megrendezhetik a sporteseményeket, megnyílhatnak a fitnessztermek, a wellness-szolgáltatások, a kaszinók és a fürdők.

A teraszokon és az éttermekben megszűnik az a korlátozás, hogy egy asztalnál csak ketten ülhetnek.

Megszüntetik a nyugdíjasoknak fenntartott délelőtti bevásárlási órákat is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS