Egyre bátrabban terveznek utazást Romániából

2021. 05. 20., 16:00

Eddig a romániai utazni vágyók számottevő többsége csak odaútra váltott jegyet, ma már nő a menettérti jegyek eladása, egyre többen utaznak turisztikai céllal egy utazási iroda elemzése szerint.

Miután az elmúlt időszakban számos európai országban enyhítettek a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett utazási korlátozásokon, egyre többen döntenek úgy, hogy előbb-utóbb végre újra útra kelnének – írja a Krónika.

Ez abban is meglátszik, hogy újra lendületet vett a repülőjegyek piaca. Romániából a legtöbben Nagy-Britanniába, Olaszországba, Spanyolországba, Németországba, Franciaországba és Görögországba terveznek utazni.

A menettérti repülőjegyek ára 66 eurótól kezdődik, ami nagyjából megegyezik a pandémia előtti szinttel. Egy utazási iroda elemzése szerint nagyon sokan térnek vissza külföldre dolgozni, vagy látogatóba indulnak kint élő rokonaikhoz, de sokan utaznak nyaralás, kikapcsolódás céljával is.

A vásárolt jegyek 62 százaléka még mindig egy útra szól, de már 38 százalékra emelkedett az oda-vissza jegyek aránya.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS