Drasztikusan drágult a kötelező biztosítás Romániában

2021. 10. 15., 19:00

Az eddigi ár dupláját, sőt, akár tripláját is elkérik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításért a romániai cégek.

Néhány héttel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb/RCA) piacán addig vezetőnek számító City Insurance biztosítótársaság működési engedélyének megvonása után jelentősen megnövekedtek az árak – írja a Krónika.

Azóta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ára átlépte az 1000 lejes határt, ez bizonyos kötvények esetében az ár megkétszereződését, akár megháromszorozódását is jelenti. A City Insurance működési engedélyének bevonása után az Euroins maradt a legnagyobb szereplő az RCA piacán, ennél a biztosítónál 1048 lejbe kerül egy hat hónapos kötvény egy 25 és 30 év közötti gépkocsivezetőnek, B0-ás bonus-malus rendszerbeli besorolásban, egy 2016-os gyártású, 1598 köbcentis hengerűrtartalmú gépkocsira.

Ugyanez a kötvény ugyanennél a biztosítónál néhány héttel korábban még 590 lejbe került.

Ugyanakkor vannak kategóriák, melyeknél mindenki számottevően drágított, például a tehergépkocsik esetében, hiszen azokért nem „harcolnak” a biztosítók. A tehergépkocsik által okozott károk általában óriásiak, ezért a biztosítók ódzkodnak, hogy ezekre kössenek kötelező felelősségbiztosítást, így növelik az árakat. Az eddigi 10 ezer lejes kötvény most már 14 ezer lejbe kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS