Drasztikusan drágult a kötelező biztosítás Romániában

2021. 10. 15., 19:00

Az eddigi ár dupláját, sőt, akár tripláját is elkérik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításért a romániai cégek.

Néhány héttel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb/RCA) piacán addig vezetőnek számító City Insurance biztosítótársaság működési engedélyének megvonása után jelentősen megnövekedtek az árak – írja a Krónika.

Azóta a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás ára átlépte az 1000 lejes határt, ez bizonyos kötvények esetében az ár megkétszereződését, akár megháromszorozódását is jelenti. A City Insurance működési engedélyének bevonása után az Euroins maradt a legnagyobb szereplő az RCA piacán, ennél a biztosítónál 1048 lejbe kerül egy hat hónapos kötvény egy 25 és 30 év közötti gépkocsivezetőnek, B0-ás bonus-malus rendszerbeli besorolásban, egy 2016-os gyártású, 1598 köbcentis hengerűrtartalmú gépkocsira.

Ugyanez a kötvény ugyanennél a biztosítónál néhány héttel korábban még 590 lejbe került.

Ugyanakkor vannak kategóriák, melyeknél mindenki számottevően drágított, például a tehergépkocsik esetében, hiszen azokért nem „harcolnak” a biztosítók. A tehergépkocsik által okozott károk általában óriásiak, ezért a biztosítók ódzkodnak, hogy ezekre kössenek kötelező felelősségbiztosítást, így növelik az árakat. Az eddigi 10 ezer lejes kötvény most már 14 ezer lejbe kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 10:49
A Covid lavinaszerű revolúciót hozott a privátbanki szakmában, amit azonban nem megnyugvás, hanem egy mélyreható változásokkal járó evolúciós időszak követ majd. Eközben a befektetési termékek piacát a digitalizáció demokratizálja, újraértelmezve a vagyoni ügyfélszegmentációt – véli Karagich István, a Blochamps Capital Kft. ügyvezetője.
2021. 11. 26., 09:58
Nagy hangsúlyt fektetünk az egyedi és minőségi megoldásaink hangsúlyozására, hiszen minden egyes kastélyépület finom eleganciát és egyedi enteriőrt képvisel – mondta Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner Kft. ügyvezető igazgatója.
2021-11-28 17:14:11
Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.
2021-11-28 14:08:15
A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből.

  Rovathírek: GUSTO

Kategóriánként három fős zsűri értékelte a versenymunkákat. A három kategóriában idén is összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Benyújtotta a két új atomerőművi blokk reaktortartályainak gyártási engedélykérelmét a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak – tájékoztatott Süli János, a két új atomerőművi blokk létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságában történt meghallgatása után.