Az államtól várnak segítséget a turisztikai cégek Szerbiában

2021. 12. 16., 11:33

A szerbiai turisztikai cégek már másfél éve vergődnek, hogy kikeveredjenek abból a gödörből, amibe a járványhelyzet miatt jutottak. A megoldást az államtól várják.

Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter próbálta csillapítani a kedélyeket. Szerinte jövőre már sokkal jobban teljesít az idegenforgalom, de már az idei eredmények is sokkal kedvezőbbek a vártnál – írja a Magyar Szó.

Matić azt mondta: 2021-ben eddig mintegy 2,5 millió külföldi turista látogatott Szerbiába, csaknem 10 millió vendégéjszakát jegyeztek, és szeptember végéig a hazai idegenforgalomból 1 milliárd 150 ezer euró áramlott az országba.

„Ezek az adatok bátorításként hatnak, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb szakértő szerint a járványhullám végleges lecsengése jövőre várható. A stabilizáció minden bizonnyal új kihívásokat is tartogat, Szerbiának pedig időben kell alkalmazkodnia az új helyzethez” – mondta a miniszter.

„Az is sokat jelent, hogy belgrádi éttermek rákerültek a Michelin listájára” – közölte a miniszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS