Az étkezdék és éttermek üzemeltetői a biztonságos élelmiszerek listáját a nemzeti élelmiszer-katalógusban találják Szlovákiában – csak éppen nem működik.
Gabriela Matečná szlovák mezőgazdasági miniszter a Szlovákiát is elért lengyelországi húsbotrány miatt az állami intézmények étkezőinek és iskoláknak azt tanácsolja, hogy a nemzeti élelmiszer-katalóguson keresztül szerezzék be a húsokat – írja a hirek.sk.
Ezt a rendszert, amelybe az állam már legalább 900 ezer eurót fektetett, eddig szinte senki sem használta. Martin Fecko a mezőgazdasági tárcától elmondta: a katalógusról eddig összesen 450 euróért vásároltak, ebből a minisztérium 12 euróért vásárolt szalonnát.
Emellett az 58 terméket tartalmazó kínálatból 50 az italok kategóriájába tartozott – a hús, amelynek beszerzését a miniszter ebből a katalógusból javasolja, hiányzik a listáról.
A Gourmet egy óriási szabadtéri sétálókóstoló, ahol elveszhetünk a legjobb fővárosi és vidéki éttermek kínálatában.
Az Európai Bizottság jóváhagyta a projekt kivitelezési és finanszírozási szerződését.