A magyarok a csehekkel versenyeznek a szlovák cégekért

2022. 02. 10., 11:14

Látványos terjeszkedésbe kezdtek Szlovákiában a magyarországi vállalkozások – olvasható egy tanácsadó társaság felmérésében.

A felmérés szerint tavaly 2364 szlovákiai céget vásároltak fel vagy fuzionáltak azzal külföldi vállalkozások, nagyjából 84,5 millió euró értékben – írja az Új Szó.

A toplistát a magyarországi vállalkozások vezetik, amelyek 686 szlovákiai cégben szereztek tulajdonrészt, megelőzve a cseheket is, amelyek 684 szlovákiai cégben jelentek meg.

„Az átvételek volumenét tekintve azonban még mindig a csehek vezetnek, hiszen míg csaknem 39 millió eurónyi tulajdonrészt szereztek, a magyarok 6,6 milliót. A csehek ugyanis a tőkeerősebb cégekre vetették ki a hálójukat” – mondta Petra Štěpánová, a Dun&Bradstreet elemzője.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-28 10:13:40
A küszöbön álló uniós intézkedéscsomag újabb lendületet ad az e-számlázás és a számviteli digitalizáció elterjedésének. Amellett ugyanis, hogy kötelezővé válik az e-számla alkalmazása, az EU-s szabályozás kijelöli a számviteli-, adózási- és ezzel összefüggésben az adatszolgáltatási gyakorlatok hosszú távú fejlesztési irányát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS