A legsebezhetőbb mikrovállalkozókat is segíti az OTP Bank Románia

2020. 06. 09., 17:30

Optimisták lehetünk a gazdaság helyreállásával kapcsolatban, de minden az egészségügyi probléma megoldásától függ, attól, hogy sikerül-e megtalálni a vakcinát vagy a megfelelő kezelést – jelentette ki Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

„A világjárvány gyorsan és jelentős mértékben alakította át a bankolást” – mondta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója a Krónikának adott interjúban. Ugyanakkor a bank egy évvel ezelőtt meghatározott céljai nem változtak, az Apollo névre keresztelt fejlesztési stratégia alkalmazása talán gyorsított ütemben is folytatódik. Az 5 százalékos piaci részesedés elérését tűzték ki.

A két hónapig tartó korlátozásokat arra használta a bank, hogy alkalmazkodjon az új szociális és egészségügyi előírásokhoz, valamint a bankolással kapcsolatos átalakulásokhoz. Igyekeztek támogatni a közösségeket, a csíkszeredai, sepsiszentgyörgyi és jászvásári kórházakat például adománnyal segítették.

Megújították a mikrovállalkozóknak szóló ajánlataikat, az IMM Invest program keretében félretettek bizonyos keretet a gazdaság legsebezhetőbb szereplői számára.

Fatér Gyula szerint a bankszektor állapotának valós elemzése 2021-ben lesz aktuális. Jelenleg a bankok minden szükséges eszközzel rendelkeznek a működésük biztosításához, a válság által súlyosan érintett területek támogatásához, a vállalatok finanszírozásához, valamint a magánszemélyek hitelekkel kapcsolatos terheinek néhány hónapra történő átvállalásához.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS