400 eurós átlagnyugdíjat ígér 5 év múlva a pénzügyminiszter Szerbiában

2020. 06. 02., 13:45

A szerb pénzügyminiszter szerint 2025-re 900 eurós átlagbérre és 400 eurós átlagnyugdíjra számíthatnak.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter bejelentette a gazdasági tervet, amely a fizetések és a nyugdíjak jelentős növekedéséhez vezethet – írja a Magyar Szó.

A következő öt évben 14 milliárd euró értékű infrastrukturális befektetés megvalósulását tervezik: fejlesztik az egészségügyet, az oktatási intézményeket, a víz- és csatornahálózatot, és mindazt, ami az életszínvonal növekedését szolgálja.

A gazdaság erősödésével 2025-ben már 900 eurós átlagbérre és 400 eurós átlagnyugdíjra lehet számítani Szerbiában a pénzügyminiszter szerint.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatti 100 eurós állami támogatás kiosztásának lehetősége is azt támasztja alá, hogy Szerbia erős és stabil ország. A 11.800 dináros összeget múlt hétfőig 4,26 millióan igényelték. A nyugdíjasokkal és a szociálisan veszélyeztetett személyekkel együtt több mint 6 millió polgárnak utalják át az állami támogatást.

A pénzügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt a kormány betartotta ígéreteit: 10 százalékkal növelte az egészségügyi dolgozók fizetését, 4000 dináros egyszeri segélyt kaptak a nyugdíjasok, de a lakosok banki hiteleinek fizetési halasztását is biztosította. A vállalatoknak háromhavi minimálbért utalt át munkásonként, ami több mint másfél millió dolgozó munkahelyének megtartását szavatolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS