400 eurós átlagnyugdíjat ígér 5 év múlva a pénzügyminiszter Szerbiában

2020. 06. 02., 13:45

A szerb pénzügyminiszter szerint 2025-re 900 eurós átlagbérre és 400 eurós átlagnyugdíjra számíthatnak.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter bejelentette a gazdasági tervet, amely a fizetések és a nyugdíjak jelentős növekedéséhez vezethet – írja a Magyar Szó.

A következő öt évben 14 milliárd euró értékű infrastrukturális befektetés megvalósulását tervezik: fejlesztik az egészségügyet, az oktatási intézményeket, a víz- és csatornahálózatot, és mindazt, ami az életszínvonal növekedését szolgálja.

A gazdaság erősödésével 2025-ben már 900 eurós átlagbérre és 400 eurós átlagnyugdíjra lehet számítani Szerbiában a pénzügyminiszter szerint.

Kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatti 100 eurós állami támogatás kiosztásának lehetősége is azt támasztja alá, hogy Szerbia erős és stabil ország. A 11.800 dináros összeget múlt hétfőig 4,26 millióan igényelték. A nyugdíjasokkal és a szociálisan veszélyeztetett személyekkel együtt több mint 6 millió polgárnak utalják át az állami támogatást.

A pénzügyminiszter emlékeztetett rá, hogy a rendkívüli állapot ideje alatt a kormány betartotta ígéreteit: 10 százalékkal növelte az egészségügyi dolgozók fizetését, 4000 dináros egyszeri segélyt kaptak a nyugdíjasok, de a lakosok banki hiteleinek fizetési halasztását is biztosította. A vállalatoknak háromhavi minimálbért utalt át munkásonként, ami több mint másfél millió dolgozó munkahelyének megtartását szavatolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS