Ha nem vagy konyhatündér, ezzel akkor is sikert aratsz

2022. 02. 09., 08:45
Recept
4559

Mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös sajttorta pohárban.

A pohárdesszertnek rengeteg jó tulajdonsága van. Pikkpakk elkészül, látványos, tág teret ad a képzeletnek, mivelhogy ezerféleképpen variálható, ugyanakkor könnyű és mértékletességre ösztönöz, már ha nem készítünk belőle többet fejenként egy pohárnál. 

Az alábbi mogyoróvajas-kókuszos-bogyósgyümölcsös finomság pár perc alatt összedobható, úgyhogy akár egy váratlanul betoppanó vendéget is könnyen lehengerelhetünk vele. 

A lényeg, hogy legyen otthon:

  • 3-4 db babapiskóta
  • 3-4 db keksz (jelen esetben Albert)
  • fél doboz Philadelphia krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 nagy kávéskanál mogyoróvaj (vagy egy maréknyi mogyoró, netán dió)
  • 2-3 evőkanál juharszirup (persze lehet helyette cukrot vagy mézet is használni)
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • fél doboz 10-12 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs

Ebből a mennyiségből két pohárral készíthetünk, a következőképpen: 

A piskótát, a kekszet és a mogyorókrémet aprítógépben ledaráljuk. Ez a morzsa – desszertszonátánk első, vivace tétele – a pohár aljára kerül, ujjnyi vastagon. 

A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a krémsajthoz, juharsziruppal édesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ez a selymes krém alkotja szonátánk középső, largo tételét. 

A gyümölcsöt – februárban ez leginkább fagyasztottat jelent – egy kevés juharsziruppal felhevítjük, majd rövid hűtés után ráöntjük a kókuszos rétegre. Allegro, ma non troppo. 

Ha azonnal behabzsoljuk, akkor sem fogunk csalódni, de néhány órányi hűtős érlelés után azért sokkal intenzívebb az élmény. 

Képek: gusto.hu