Virtuálisan is látogatható a 40. AGROmashEXPO

Virtuálisan is látogatható a 40. AGROmashEXPO
2022. 01. 26., 13:41

Január 26-án kezdődik a 40. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A Hungexpo honlapján a rendezvény és a kapcsolódó konferenciák legfőbb témái közül kiemelték többek között az agrárdigitalizációt, az ökológiai gazdálkodást, a támogatási lehetőségek bemutatását.

Átadják továbbá az AGROmashEXPO 2022 Termékfejlesztési díjait, a nyertes termékeket a helyszínen meg is lehet tekinteni. A díjazottak listája a Hungexpo oldalán olvasható. A világhálón keresztül a kiállítást virtuális formában is meg lehet tekinteni.

A rendezvényen kötelező a járványügyi, egészségügyi szabályozások betartása, belépni tehát csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet. 18 év alattiak is csak így, vagy védett személy felügyeletével vehetnek részt az eseményen.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a vasúttal érkezők számára a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV Zrt. kedvezményt biztosít a vonatjegyek árából. A kedvezmény érvényesítéséhez 50 százalékos alkalmi menettérti menetjegyet kell vásárolni, majd a program helyszínén található mobilpénztárban lepecsételtetni. Alkalmi menettérti jegy jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton nem vásárolható meg.

A 40. AGROmashEXPO szombat estig várja a látogatókat. (MTI)

A felvételen Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke beszél a kiállítás megnyitóján.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS