VII. AGROPODIUM: Agrártudomány a mindennapokban, tudomány az agráriumban

2023. 11. 08., 21:40

A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetével együttműködve agráripari szakmai és tudományos napot szervez, amelynek kísérőeseménye a helyi termékek kóstolója, bemutatója és vására.

Időpont: 2023. november 21. 9:30 (regisztráció 9:00 órától)

Helyszín: Nyíregyházi Egyetem „C” épület (Nyíregyháza, Kótaji u. 9–11. földszint)

A konferencia programja:

  • 9:30–9:50 Köszöntők
  • 9:50–10:10 Amit a Közös Agrárpolitika tartogat a gazdák számára az Európai Unióban 2024-ben – Sarkadiné Ruzsinszki Ágnes, vármegyei igazgató, NAK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vármegyei Igazgatóság
  • 10:10–10:30 Új időszámítás kezdődik – az AGRÁR-EDIH az agrárvállalkozásokért – Varga Péter, Agrár-EDIH szakértő, GAK NKFT
  • 10:30–10:50 Digitális technológiák alkalmazása a vállalkozásfejlesztésben – DigitalTech EDIH Málnay Barnabás, üzletfejlesztési vezető, ELTE Informatikai kar és partner SmartWar.tech
  • 10:50–11:10 Takarmányozás – változó gazdasági környezetben az állatok jóllétéért – Kertai Zoltán, NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Takarmányellenőrzési Osztályának vezetője
  • 11:10–11-30 Fenntartható növénytermesztés- a növényvédelem aktuális kérdései – Kujáni Lászlóné, Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Bács-Kiskun vármegyei területi szervezet elnöke
  • 11:30–11:50 Nem-esszenciális elemek szerepe a fenntartható mezőgazdagságban – Anamaria Iulia Török & Mrs: Cristina-Maria Bălgărădean, INCDO INOE 2000, ICIA, Technology Transfer Center CENTI Kolozsvár
  • 11:50–12:10 A Magyar Vidéki Hálózat szerepe a vidék- és hálózatfejlesztésben – Nagy Csilla, vidékfejlesztési szakértő, Magyar Vidéki Hálózat
  • 12:10–12:30 Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület jó gyakorlata – Pótor Melinda, az egyesület elnöke
  • 12:30–12:50 Nemzetközi piaci megjelenés, miben segít az Enterprise Europe Network – Mészáros Éva, irodavezető, PRIMOM Alapítvány, EEN iroda
  • 12:50 Zárszó – Dr. Kovács Zoltán, intézetigazgató, Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet
  • 13:00 Networking ebéd

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehet:

REGISZTRÁLOK

A konferenciát követően, érdeklődés esetén az alábbi workshopokat szervezik meg (érdeklődés esetén lehetőséget biztosítanak az Egyetem kutatólaboratóriumainak megtekintésére is):
1. Növénytermesztés aktuális kérdései
2. Megfelelő takarmányozás jelentősége

A konferencián jelenléti és online részvétel egyaránt lehetséges. Online részvétel esetén kiemelten figyeljen e-mailcíme pontosságára, mert a csatlakozáshoz szükséges információkat a szervezők erre a címre küldik.

A program a Magyar Tudomány hónapja programsorozat eleme, valamint az Európai Uniós Single Market 30 éves jubileumának hivatalos eseménye.

A szakmai napon résztvevő agrár-szaktanácsadók kreditpontok jóváírását biztosítja.

A konferencia ideje alatt helyi termékek bemutatására és vásárára is sor kerül. A szervezők korlátozott számban még elfogadnak kiállítói jelentkezéseket. További információk és jelentkezési lap itt érhető el:

Kiállítás iránt érdeklődöm

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS