Várják a jelentkezőket a Czech Travel Marketre

Várják a jelentkezőket a Czech Travel Marketre
2022. 09. 21., 12:18

A Magyar Turisztikai Ügynökség október 2-ig várja a hazai szolgáltatók jelentkezését a Czech Travel Market kiállításra.

2022. október 25-26. között rendezik meg a Czech Travel Market kiállítást, amely workshop jellegű esemény személyes találkozókkal, kiváló lehetőséget biztosít az MTÜ szakmai partnerei számára a bemutatkozásra, információszerzésre és tárgyalások lebonyolítására.

A Czech Travel Market ideje alatt a magyar résztvevőknek idén lehetőségük van egy külön magyar desztinációs prezentáción és workshopon is részt venniük. A workshopra az MTÜ 15 társkiállító számára tud megjelenési lehetőséget biztosítani.

Mindemellett újításként az új, termékfókuszú értékesítési koncepció részeként az MTÜ a teljes vásári részvételi díjat is elengedi egyes, a 2022-es Kiemelt Program Pályázaton a Kiemelt Partner státuszt elnyerő társkiállító számára. Az Innovatív turisztikai termékcsomag pályázatról az MTÜ a 2022-es Kiemelt Partnerek számára a későbbiekben küld részletes felhívást.

A Czech Travel Market helyszínét adó Csehország évek óta Magyarország legfontosabb küldőpiacai között szerepel, 2021-ben és 2022 eddig eltelt időszakában is Magyarország második legtöbb vendégéjszakát generáló piaca.

2022 első félévében a cseh vendégéjszakák száma Magyarországon több mint tízszeresére, Budapesten több mint négyszeresére nőtt 2021 azonos időszakához képest.  Idén a nyári szezonban másfélszer annyi cseh vendégéjszaka realizálódott Magyarországon, mint tavaly. A cseh vendégforgalom jelentős része hagyományosan vidékre koncentrálódik, ennek megfelelően 2022 első félévében is a vendégéjszakák körülbelül 80 százalékát Magyarország vidéki tájain töltötték a cseh turisták.

A legnépszerűbb régiók körükben: a Balaton és BükSárvár térsége. Az általuk leginkább látogatott magyar vidéki városok pedig: Sárvár, Bük, Zalakaros és Hévíz. (MTÜ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS