Vállalatirányítási tanácsokkal segít az Agrárkamara

2018. 11. 14., 18:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által elindított „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat a „Vállalatirányítási új irányelvek” témával folytatódik november 20-án. A programsorozat célja, hogy minél több élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódó területen szolgáljon hasznos információkkal a kamarai tagoknak.

A különböző, a hatékonyság növelésére, a kiadások csökkentésére törekvő vállalatirányítási stratégiák elterjedése az élelmiszeriparban még korai stádiumban van. Ezen vállalati kultúrák – vagy egyes technikáik – bevezetésével olyan kihívások kezelése válhat egyszerűbbé, mint egyebek közt a termelés optimalizálása, a gyártási veszteségek csökkentése vagy akár a munkaerő megtartása, optimális kihasználása.

A hatékonyságnövelés szempontjából például az informatika, az infokommunikációs eszközök használata és a digitalizáció az élelmiszeripar számára még számos kihasználatlan lehetőséget tartogat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Együtt az élelmiszeriparért” címmel szervez konferenciasorozatot, amellyel több területen is segíti az élelmiszeripari vállalatok működését, fejlesztését. A soron következő, „Vállalatirányítási új irányelvek” témájú konferenciára november 20-án kerül sor, Budapesten, a Rubin Wellness & Conference Hotelben.

Az eseményen szó lesz a vállalkozás versenyképességének fokozásáról a hatékonyságnövelésen és projektmenedzselésen keresztül, a folyamatfejlesztés élelmiszeripari tapasztalatairól, a termelés optimalizásáról, a projektmenedzsment termelésben alkalmazásáról, valamint a középvezetők szerepéről a hatékonyságnövelésben és a munkaerő-megtartásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS