Pályaválasztás előtt álló fiatalokat várnak az Akvárium Klubba

2022. 10. 08., 15:19

Számos nagyvállalat, egyetem és kutatóintézet részvételével tudományos fesztivált rendeznek október 18-án, az Akvárium Klubban, amelynek programjain a jövő munkahelyeivel ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló általános iskolás és középiskolás, valamint egyetemista diákok.

A szervező Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szerint a rendezvény célja, hogy szórakoztató módon mutassa be a fiataloknak STEM-szakmák (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) sokszínűségét és a jövőben rejlő lehetőségeket.

A fesztiválon délelőtt előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken, délután pedig csapatversenyeken vehetnek részt a fiatalok.

Az eseményen kiderül egyebek mellett, hogy mit csinál a UX designer, mi fán terem az adattudós, a környezetvédelmi mérnök vagy a mechatronikai mérnök, mivel foglalkozik az egészségügyi, a logisztikai vagy az anyagmérnök.

A fesztiválon arra is választ kaphatnak a résztvevők, hogy  milyen szoftvert hívnak segítségül a kedvenc hollywoodi sorozataink fordításához, milyen környezetvédelmi megoldásai lehetnek egy mobilcégnek, hogyan működik az öntöződrón és okostraktor, milyen lehet a jövő városa, vagy hogy hol tart most a mesterséges intelligencia.

Az eseményen a pedagógusokat és a szülőket műhelyfoglalkozások várják, amelyeken többek között azt a témát járják körül, hogy a felnőttek hogyan segíthetik a fiatalok pályaválasztását.

A Lányok Napja Fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az esemény honlapján tehetnek meg az érdeklődők (https://lanyoknapja.hu/).

A Nők a Tudományban Egyesület 2023. április 27-én rendezi meg a Lányok Napját, amelyen számos vállalat, egyetem és kutatóintézet nyitják meg a kapuit a fiatalok előtt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS