Nem maradtak Bátor Tábor nélkül a gyerekek

2020. 05. 02., 13:00

Véget ért az első digitális Bátor Tábor: a járványhelyzet miatt a népszerű élményterápia ezúttal online csatornákon jutott el a súlyos, daganatos gyerekekhez. A többek között E.ON támogatással megvalósuló programban 50 gyerek és családtagjaik a piramisok világába léphettek be és izgalmas feladatok megoldásával segítették a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

A jelenlegi helyzet megnehezítette ugyan a szervezést, de idén tavasszal is volt már Bátor Tábor. A megszokott táborokat ugyan nem tudták biztonságosan megtartani, a súlyosan beteg, daganatos gyermekeket segítő alapítvány azonnal elkezdte megszervezni, hogy az élményterápia mégis eljusson a „táborozókhoz”.

Az E.ON támogatásával először az elmaradt Testvér Táborok résztvevőinek szerveztek interaktív, online családi játékot a húsvéti hétvégére. Ezen az alkalmon több mint 50 súlyosan beteg gyermek és családja léphetett be a piramisok világába és kalandos feladatok megoldásával segítette a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

„Szuper volt egy kicsit kiszakadni a most még nehezebb mindennapokból, fantasztikus két órát töltöttünk együtt” – így összegezte a tapasztalatait az egyik résztvevő család.

A jövőben több hasonló programot is szerveznek majd.

„Májusban már a nyári turnusokra jelentkezőknek tartunk majd ilyen játékokat. Ezzel együtt pedig a szélesebb társadalom számára is elérhetővé tettük online programjainkat, mert hisszük, hogy most nagy szükség van a pozitív megerősítésére, a társas kapcsolatok erősítésére és a bátorításra. Emellett folyamatosan építjük tovább a Digitális Bátor Tábor falait, amihez minden támogatást örömmel fogadunk” – mondta Vérten Zsófia, a Bátor Tábor munkatársa.

„Évek óta szoros partneri kapcsolatban állunk a Bátor Tábor Alapítvánnyal, sok-sok hagyományos, személyes tábori élmény megvalósulásának lehettünk részesei. Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkkal most abban tudunk segíteni, hogy ebben a nehéz helyzetben is változatlanul eljusson a gyerekekhez és családjaikhoz a Bátor Tábor különleges élménye” – mondta Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője.

A Digitális Bátor Táborral lehetővé válik, hogy egy időben több helyen is elérhető legyen ez a program, így abban bíznak, hogy még több családhoz jutnak majd el az élményterápia eszközeire épülő online játékok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS