Nem maradtak Bátor Tábor nélkül a gyerekek

2020. 05. 02., 13:00

Véget ért az első digitális Bátor Tábor: a járványhelyzet miatt a népszerű élményterápia ezúttal online csatornákon jutott el a súlyos, daganatos gyerekekhez. A többek között E.ON támogatással megvalósuló programban 50 gyerek és családtagjaik a piramisok világába léphettek be és izgalmas feladatok megoldásával segítették a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

A jelenlegi helyzet megnehezítette ugyan a szervezést, de idén tavasszal is volt már Bátor Tábor. A megszokott táborokat ugyan nem tudták biztonságosan megtartani, a súlyosan beteg, daganatos gyermekeket segítő alapítvány azonnal elkezdte megszervezni, hogy az élményterápia mégis eljusson a „táborozókhoz”.

Az E.ON támogatásával először az elmaradt Testvér Táborok résztvevőinek szerveztek interaktív, online családi játékot a húsvéti hétvégére. Ezen az alkalmon több mint 50 súlyosan beteg gyermek és családja léphetett be a piramisok világába és kalandos feladatok megoldásával segítette a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

„Szuper volt egy kicsit kiszakadni a most még nehezebb mindennapokból, fantasztikus két órát töltöttünk együtt” – így összegezte a tapasztalatait az egyik résztvevő család.

A jövőben több hasonló programot is szerveznek majd.

„Májusban már a nyári turnusokra jelentkezőknek tartunk majd ilyen játékokat. Ezzel együtt pedig a szélesebb társadalom számára is elérhetővé tettük online programjainkat, mert hisszük, hogy most nagy szükség van a pozitív megerősítésére, a társas kapcsolatok erősítésére és a bátorításra. Emellett folyamatosan építjük tovább a Digitális Bátor Tábor falait, amihez minden támogatást örömmel fogadunk” – mondta Vérten Zsófia, a Bátor Tábor munkatársa.

„Évek óta szoros partneri kapcsolatban állunk a Bátor Tábor Alapítvánnyal, sok-sok hagyományos, személyes tábori élmény megvalósulásának lehettünk részesei. Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkkal most abban tudunk segíteni, hogy ebben a nehéz helyzetben is változatlanul eljusson a gyerekekhez és családjaikhoz a Bátor Tábor különleges élménye” – mondta Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője.

A Digitális Bátor Táborral lehetővé válik, hogy egy időben több helyen is elérhető legyen ez a program, így abban bíznak, hogy még több családhoz jutnak majd el az élményterápia eszközeire épülő online játékok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS