Nem maradtak Bátor Tábor nélkül a gyerekek

2020. 05. 02., 13:00

Véget ért az első digitális Bátor Tábor: a járványhelyzet miatt a népszerű élményterápia ezúttal online csatornákon jutott el a súlyos, daganatos gyerekekhez. A többek között E.ON támogatással megvalósuló programban 50 gyerek és családtagjaik a piramisok világába léphettek be és izgalmas feladatok megoldásával segítették a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

A jelenlegi helyzet megnehezítette ugyan a szervezést, de idén tavasszal is volt már Bátor Tábor. A megszokott táborokat ugyan nem tudták biztonságosan megtartani, a súlyosan beteg, daganatos gyermekeket segítő alapítvány azonnal elkezdte megszervezni, hogy az élményterápia mégis eljusson a „táborozókhoz”.

Az E.ON támogatásával először az elmaradt Testvér Táborok résztvevőinek szerveztek interaktív, online családi játékot a húsvéti hétvégére. Ezen az alkalmon több mint 50 súlyosan beteg gyermek és családja léphetett be a piramisok világába és kalandos feladatok megoldásával segítette a Bátor Tábor régésznek felcsapó kollégáit és önkénteseit.

„Szuper volt egy kicsit kiszakadni a most még nehezebb mindennapokból, fantasztikus két órát töltöttünk együtt” – így összegezte a tapasztalatait az egyik résztvevő család.

A jövőben több hasonló programot is szerveznek majd.

„Májusban már a nyári turnusokra jelentkezőknek tartunk majd ilyen játékokat. Ezzel együtt pedig a szélesebb társadalom számára is elérhetővé tettük online programjainkat, mert hisszük, hogy most nagy szükség van a pozitív megerősítésére, a társas kapcsolatok erősítésére és a bátorításra. Emellett folyamatosan építjük tovább a Digitális Bátor Tábor falait, amihez minden támogatást örömmel fogadunk” – mondta Vérten Zsófia, a Bátor Tábor munkatársa.

„Évek óta szoros partneri kapcsolatban állunk a Bátor Tábor Alapítvánnyal, sok-sok hagyományos, személyes tábori élmény megvalósulásának lehettünk részesei. Nagyon örülünk annak, hogy az idei támogatásunkkal most abban tudunk segíteni, hogy ebben a nehéz helyzetben is változatlanul eljusson a gyerekekhez és családjaikhoz a Bátor Tábor különleges élménye” – mondta Losonczi Gergely, az E.ON szóvivője.

A Digitális Bátor Táborral lehetővé válik, hogy egy időben több helyen is elérhető legyen ez a program, így abban bíznak, hogy még több családhoz jutnak majd el az élményterápia eszközeire épülő online játékok.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS