Negyvennél több vállalati partner mutatkozik be a BGE állásbörzéjén

Negyvennél több vállalati partner mutatkozik be a BGE állásbörzéjén
2023. 04. 17., 17:21

Három karon több mint 40 vállalati partner várja az érdeklődőket a Budapesti Gazdasági Egyetem és a CaseSolvers közös állásbörzéjén. Április 18-20. között ismét személyesen látogatható, de virtuális formában is elérhető lesz a tavaly HR Best elismeréssel díjazott esemény.

A BGE számára kiemelten fontos a munkaerőpiaci trendek, a vállalati igények nyomon követése, hiszen ezek mentén alakítja ki programjait és képzési portfólióját, minden szinten együttműködik partnereivel az oktatás, a képzések, a kutatás és a szakmai gyakorlat terén.

Ennek a szoros kooperációnak egyik kiemelt eseménye a BGE Állásbörze, amely több év kihagyás után idén újra személyesen látogatható lesz, miközben a virtuális megvalósítások előnyeit is élvezhetik mind a munkakereső hallgatók, mind az állásokat kínáló vállalkozások.

A háromnapos rendezvényen az érdeklődők több mint 40 vállalati partnerrel ismerkedhetnek meg személyesen vagy az online térben, közben közelebb kerülhetnek a BGE-hez is, hiszen az egyetem is megjelenik kiállítóként és szakmai gyakorlati helyeket is kínál hallgatóinak.

Az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a pénzügyi szektortól a logisztikán át a turizmus és vendéglátás világának különféle területeiről, és online is kapcsolatba léphetnek a partnerekkel, akár azonnal leadhatják önéletrajzaikat. Az online platform videókkal és blogposztokkal igyekszik segíteni az érdeklődőket, akik a megszerzett tudást személyesen kamatoztathatják a különböző helyszíneken.

A 2021-ben elindított Virtuális Állásbörze projektet tavaly egy nagy presztízsű, független, vállalati szakértőkből álló zsűri is elismerte: a Talentshow kategóriában HR Best Különdíjat kapott.

A Külkereskedelmi Karon (KKK) pénzügyi, szolgáltató és kereskedelmi cégek várják a hallgatókat április 18-án. A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karon (KVIK) vezető hotelláncok, a turizmus-vendéglátás szektor képviselői, valamint kereskedelmi és szolgáltató cégek lesznek jelen április 19-én. A sorozatot a Pénzügyi és Számviteli Karon (PSZK) zárják, ahol elsősorban adótanácsadó és könyvvizsgáló cégekkel, bankokkal, informatikai vállalkozásokkal, szolgáltató központokkal, FMCG, kereskedelmi és energetikai vállalkozásokkal lehet majd találkozni április 20-án.

Szakmai gyakorlati helyek, részmunkaidős pozíciók és álláslehetőségek széles kínálatából válogathatnak a hallgatók vagy a frissdiplomás pályakezdők amellett, hogy álláskeresési és karrier tanácsadással is segítik őket a szervezők.

7 tipp, hogyan lehet sikeres az álláskeresés a börzén

1. Inspirálódj a munka világában! Böngéssz a kiállítók között a BGE Állásbörzén online és offline módon is. A pénzügyi szektortól a logisztikán át a turizmus-vendéglátás világáig, mindenki képviselteti magát.

2. Mozdulj rá a nemzetközi vonalra! A börzére a vállalatok egy része olyan ajánlatokkal érkezik, amelyek igénylik a nyelvtudást, így lehetőséged lesz kipróbálni magad a nemzetközi színtéren is.

3. Találj választ aktuális karrier kérdéseidre! Legyen szó szakmai gyakorlatról, életed első állásáról, vagy egy újabb lépcsőfokról a szakmai életedben, a BGE Állásbörzén számtalan lehetőség közül választhatsz.

4. Gondold át karrier vágyaidat! Ebben segít téged az online platform, ahol videók és blogposztok segítségével tudod átgondolni, milyen munka, vagy épp milyen cég illik hozzád.

5. Készülj fel, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból! Már az Állásbörze előtt segítünk abban, hogy megismerd erősségeidet, megnyerő CV-t tudj írni és eligazodj az előszűrő tesztek világában.

6. Építs kapcsolatokat, szerezz élményeket, legyél aktív! Az egyetem 3 karán 3 napon át újra személyesen is találkozhatsz a cégekkel. Használd ki a lehetőséget, hogy minél színesebb képet kapj a munkaerőpiacról.

7. Élvezd ki az online tér nyújtotta előnyöket! Az Állásbörze teljes ideje alatt online is lehetőség nyílik kapcsolatba kerülni a BGE legnagyobb partnercégeivel. Próbáld ki a chat funkciót, tedd fel a kérdéseidet, add le a CV-d!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS