Meghosszabbították a Tekerj a Zöldbe programsorozatot

Meghosszabbították a Tekerj a Zöldbe programsorozatot
2022. 09. 06., 19:11

November 10-ig meghosszabbította a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a Tekerj a Zöldbe! programot. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik vállalják, hogy közösségi biciklitúrákat szerveznek.

2022 februárjában indult hódító útjára a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) égisze alatt a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat, hogy 30-40 fős túrákkal népszerűsítse a kerékpározást. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon.

Az eredetileg szeptemberig tartó projekt olyan népszerűségre tett szert néhány hónap alatt, hogy november 10-ig meghosszabbították azt. Továbbra is várják olyan cégek jelentkezését, amelyek jogosultak a szolgáltatás nyújtására. Újdonság, hogy szeptember 1-től magánszemélyek is pályázhatnak a túránként 95 ezer forintos támogatásra.

Telek Hanna, a MAKETUSZ Tekerj a Zöldbe! projektjének vezetője elmondta, minden várakozást felülmúlt, hogy alig fél év alatt több mint 100 kerékpártúrát bonyolítottak le országszerte.

„Kalocsán például egy, a közösségi élet aktív tagjaként ismert tanár a férjével közösen kezdett el túrákat szervezni. A városlakókat szólítják meg a programmal, ami rendkívül népszerűvé nőtte ki magát, és augusztus elején már az ötödik eseményt bonyolították le. Külön szakmai bravúr, hogy kerekesszékes résztvevője is volt annak a túrának, így a csapatot két részre szedték, hogy mindenki a saját tempójában tudjon haladni” – mondta a projektvezető.

Sok iskola és sportegyesület is bekapcsolódott már a sorozatba. Most szeretnék rávenni a tanárokat arra, hogy a diákjaikat a szünidő után, a tanévben is vigyék el bringázni akár egy-egy napra is.

A regisztráció során egy túravezetői profilt kell létrehozni a szerződéskötéshez szükséges adatokkal, majd a profilon keresztül lehet feltölteni a túratervezeteket, az események után pedig a túrabeszámolókat. Kikötés, hogy minden Tekerj a Zöldbe! kerékpártúrához kapcsolódóan legyen egy Facebook-esemény is.

Az útvonal kijelölésénél szempont, hogy a távot meg lehessen tenni utánfutóval, valamint az is, hogy lehetőleg a kevésbé ismert útvonalakat is bemutassák, kerüljék a kerékpárosokkal már zsúfolt utakat. A tapasztal túravezetőnek helyismerettel kell rendelkeznie, a túrába be kell vonni valamilyen kulturális programelemet, ami lehet egy műemlék, tájház, természeti vagy épített érték felkeresése.

Az eddigi túrák több mint fele ingyenes volt, de a személyenkénti részvételi díj maximum ezer forint lehet, amiből a legtöbbször valamilyen belépődíjat fedeznek.

(Fotók: MAKETUSZ)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS