Likőrkészítést tanít tagjainak az Agrárkamara

2019. 05. 17., 14:00

Júniusban a likőrkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” ingyenes szakmai programsorozatában.

Az élelmiszeripari vállalkozások és a kistermelők körében egyaránt kiemelt igény mutatkozik olyan gyakorlati, piacképes tudás megszerzésére, amelyek azonnal átültethetők a mindennapi tevékenységükbe.

Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra is. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulnak termékfejlesztésükhöz, valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.

A beérkezett tagi visszajelzéseket és az előző évi tapasztalatokat figyelembe véve 2019-ben az Élelmiszeripari Igazgatóság bővítette a „Tanuljunk együtt!” programok által elérhető témaköröket. Ennek eredményeként az év első felében a NAK likőrkészítés témában indít el gyakorlatorientált szakmai programot.

Az esemény célja, hogy a résztvevők rendelkezzenek azokkal az ismeretekkel és praktikákkal, amelyek által jó ízű és jó minőségű italt állíthatnak elő. Az elméleti ismeretek mellett a gyakorlatban is betekintést nyerhetnek a résztvevők mind a növényi, mind az emulziós likőrök készítésébe. A gyártás rejtelmeit bemutató egynapos rendezvény június 14-én lesz Budapesten, a Szent István Egyetem Sör és Szeszipari Tanszékén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS