Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken

Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken
2022. 04. 19., 20:17

Öt évvel ezelőtt indult el a Férfiak Klubja Független Társadalmi Szervezet kezdeményezése, hogy legyen az évnek egy napja, amikor az édesapák bevihetik a munkahelyükre a gyerekeiket. A Vállvetve Apával nap – amelyre idén június 20-án, hétfőn kerül sor – évről évre egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvend annak ellenére, hogy a közösségi élményeket a Covid járvány jelentősen megnehezíti.

Még a karanténévek sem tudták megakadályozni, hogy az Apák napját, június harmadik vasárnapját követő hétfőn az édesapák bevigyék magukkal a munkahelyükre a gyereküket akár valóságosan, akár csak virtuálisan. Már száz felett van azoknak a cégeknek a száma – kis-, közepes, nagy- és multinacionális vállalatok egyaránt – amelyek lehetővé tették ezt a munkavállaló édesapák számára.

Minden édesapa megerősítheti, hogy az így együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad. Ez az évnek egy olyan kitüntetett napja, amikor nem kell választani munka és család között. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek.

Az együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára. „Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében” – mondja Bedő Imre, a Vállvetve Apával nap programot elindító Férfiak Klubja alapítója. – Számunkra világos, hogy az Apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot.”

Idénjúnius 20-án, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy csatlakozzanak a Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nem csak alkalmazottként, hanem emberként is fontosak számukra a munkatársak.

Ha láthatják a gyerekek, hogy hol tölti az édesapjuk az idejének a jelentős részét, mihez ért szakmailag, milyen nélkülözhetetlen értékei miatt néznek fel rá munkatársai, akkor épülni fog az apa és gyermeke közötti szeretet, tisztelet és megbecsülés, hiszen Apa mintát, követendő példát mutat a gyermekének egy annak ismeretlen közegben is. A Vállvetve Apával nap lehetőséget ad az apáknak, hogy büszkék lehessenek, mert kollégáik, beosztottjaik és főnökeik, a vállalat, az egész társadalom felnéz rájuk – éppen az apaságuk, vállalt elköteleződésük, családjuk miatt.

A vállalat részéről ez családbarát intézkedés és népszerű társadalmi felelősség felvállalása. A Vállvetve Apával nap társadalmi szempontból továbbá azért is hiánypótló kezdeményezés, mert nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik. Ahogy annyi minden mást is, úgy a munkaetikájukat, a munkához való hozzáállásukat is az édesapjuktól sajátítják el a gyerekek.

A Férfiak Klubja Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez ide kattintva lehet csatlakozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS