Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken

Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken
2022. 04. 19., 20:17

Öt évvel ezelőtt indult el a Férfiak Klubja Független Társadalmi Szervezet kezdeményezése, hogy legyen az évnek egy napja, amikor az édesapák bevihetik a munkahelyükre a gyerekeiket. A Vállvetve Apával nap – amelyre idén június 20-án, hétfőn kerül sor – évről évre egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvend annak ellenére, hogy a közösségi élményeket a Covid járvány jelentősen megnehezíti.

Még a karanténévek sem tudták megakadályozni, hogy az Apák napját, június harmadik vasárnapját követő hétfőn az édesapák bevigyék magukkal a munkahelyükre a gyereküket akár valóságosan, akár csak virtuálisan. Már száz felett van azoknak a cégeknek a száma – kis-, közepes, nagy- és multinacionális vállalatok egyaránt – amelyek lehetővé tették ezt a munkavállaló édesapák számára.

Minden édesapa megerősítheti, hogy az így együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad. Ez az évnek egy olyan kitüntetett napja, amikor nem kell választani munka és család között. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek.

Az együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára. „Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében” – mondja Bedő Imre, a Vállvetve Apával nap programot elindító Férfiak Klubja alapítója. – Számunkra világos, hogy az Apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot.”

Idénjúnius 20-án, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy csatlakozzanak a Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nem csak alkalmazottként, hanem emberként is fontosak számukra a munkatársak.

Ha láthatják a gyerekek, hogy hol tölti az édesapjuk az idejének a jelentős részét, mihez ért szakmailag, milyen nélkülözhetetlen értékei miatt néznek fel rá munkatársai, akkor épülni fog az apa és gyermeke közötti szeretet, tisztelet és megbecsülés, hiszen Apa mintát, követendő példát mutat a gyermekének egy annak ismeretlen közegben is. A Vállvetve Apával nap lehetőséget ad az apáknak, hogy büszkék lehessenek, mert kollégáik, beosztottjaik és főnökeik, a vállalat, az egész társadalom felnéz rájuk – éppen az apaságuk, vállalt elköteleződésük, családjuk miatt.

A vállalat részéről ez családbarát intézkedés és népszerű társadalmi felelősség felvállalása. A Vállvetve Apával nap társadalmi szempontból továbbá azért is hiánypótló kezdeményezés, mert nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik. Ahogy annyi minden mást is, úgy a munkaetikájukat, a munkához való hozzáállásukat is az édesapjuktól sajátítják el a gyerekek.

A Férfiak Klubja Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez ide kattintva lehet csatlakozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-29 17:13:49
A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS