Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken

Június 20-án tartják a Vállvetve Apával napot a munkahelyeken
2022. 04. 19., 20:17

Öt évvel ezelőtt indult el a Férfiak Klubja Független Társadalmi Szervezet kezdeményezése, hogy legyen az évnek egy napja, amikor az édesapák bevihetik a munkahelyükre a gyerekeiket. A Vállvetve Apával nap – amelyre idén június 20-án, hétfőn kerül sor – évről évre egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvend annak ellenére, hogy a közösségi élményeket a Covid járvány jelentősen megnehezíti.

Még a karanténévek sem tudták megakadályozni, hogy az Apák napját, június harmadik vasárnapját követő hétfőn az édesapák bevigyék magukkal a munkahelyükre a gyereküket akár valóságosan, akár csak virtuálisan. Már száz felett van azoknak a cégeknek a száma – kis-, közepes, nagy- és multinacionális vállalatok egyaránt – amelyek lehetővé tették ezt a munkavállaló édesapák számára.

Minden édesapa megerősítheti, hogy az így együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad. Ez az évnek egy olyan kitüntetett napja, amikor nem kell választani munka és család között. Most minden édesapa megmutathatja, hogy mit tud, amire otthon nem biztos, hogy mindig van mód. Kompetensnek mutatkozik, magabiztosan teszi a dolgát, dönt, végez, elintéz, miközben a cselekedeteivel mutat példát a gyerekeinek.

Az együtt töltött napnak nagyon sok szimbolikus és gyakorlati haszna van mind az apák és gyermekeik, mind pedig a munkáltatók számára. „Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepük van az apáknak a gyerekeik felnevelésében” – mondja Bedő Imre, a Vállvetve Apával nap programot elindító Férfiak Klubja alapítója. – Számunkra világos, hogy az Apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat, és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot.”

Idénjúnius 20-án, hétfőn jön el az a nap, amikor hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy csatlakozzanak a Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez és tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára, hogy egy napot együtt tölthessenek a gyerekükkel a munkahelyükön. Ez kiváló lehetőséget teremt a munkáltatóknak, hogy megmutassák, nem csak alkalmazottként, hanem emberként is fontosak számukra a munkatársak.

Ha láthatják a gyerekek, hogy hol tölti az édesapjuk az idejének a jelentős részét, mihez ért szakmailag, milyen nélkülözhetetlen értékei miatt néznek fel rá munkatársai, akkor épülni fog az apa és gyermeke közötti szeretet, tisztelet és megbecsülés, hiszen Apa mintát, követendő példát mutat a gyermekének egy annak ismeretlen közegben is. A Vállvetve Apával nap lehetőséget ad az apáknak, hogy büszkék lehessenek, mert kollégáik, beosztottjaik és főnökeik, a vállalat, az egész társadalom felnéz rájuk – éppen az apaságuk, vállalt elköteleződésük, családjuk miatt.

A vállalat részéről ez családbarát intézkedés és népszerű társadalmi felelősség felvállalása. A Vállvetve Apával nap társadalmi szempontból továbbá azért is hiánypótló kezdeményezés, mert nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a gyerekek lássanak igazi munkahelyeket, ahol valódi munka folyik. Ahogy annyi minden mást is, úgy a munkaetikájukat, a munkához való hozzáállásukat is az édesapjuktól sajátítják el a gyerekek.

A Férfiak Klubja Vállvetve Apával nap kezdeményezéshez ide kattintva lehet csatlakozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-30 09:10:00
A felhívástervezet társadalmi egyeztetése során beérkezett javaslatokra tekintettel következő ülésén véglegesíti a kormány az otthonfelújítási program kiírását; a várható érdemi változások még szélesebb kör számára teremthetnek lehetőséget a támogatás igénybevételére – ígéri a Nemzetgazdasági Minisztérium.
2024-05-30 08:30:03
Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS