Fenntartható rendezvények a Conventa nemzetközi turisztikai szakkiállításon

2022. 08. 24., 18:18

A fenntartható rendezvények és a karbonlábnyom csökkentése kiemelt szerepet kap az idei Conventa nemzetközi turisztikai szakkiállításon – közölte a Visual Europe Group, a ljubljanai rendezvény technológiai partnere és kiállítója.

A több mint 30 európai ország rendezvényszervezőinek találkozóján több mint 100 kiállító vesz részt augusztus 24-25. között, az eseményen a kelet-közép-európai régió legfontosabb rendezvényhelyszínei, szállodái, iparági szolgáltatói, utazásszervezői és szakmai konferenciaszervezői képviseltetik magukat.

Ahhoz, hogy a rendezvényipar 2035-re karbonsemleges legyen, a szektor egyes szereplőinek összefogására van szükség, ehhez nyújthat majd segítséget az a fenntarthatósági jelentés, amelyet az esemény szervezői készítenek el az ágazat szereplői számára a szakkiállítást követően.

A Conventa kiállításon a rendezvénytechnikával is foglalkozó Visual Europe Group magyar cég bemutatja saját fejlesztésű, különleges interaktív könyvét.

Fazakas F. János, a Visual Europe Group globális stratégiai vezetője a közleményben kiemelte, akárcsak a korábbi években, idén is különleges meglepetéssel készülnek a kiállításra. Tavaly nagy siker volt a kreatív, LED-es mobil kapu, ami a vásár összes helyszínén feltűnt, most pedig a kreatív stúdiójuk által fejlesztett interaktív könyvet mutatjuk be a látogatóknak. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS