Ezzel az ünnepi kóstolóval hangolódhatunk a karácsonyra
Húsz évvel ezelőtt az ország vezető borászai közül tízen azzal a céllal alapították a Pannon Bormíves Céhet, hogy a legmagasabb minőségű borok készítésével egy közösségként támogassák a magyar bortermelés és borkultúra felelősségteljes növekedését és fenntarthatóságát.
A Pannon Karácsony minden évben a céh egyik legfontosabb eseménye. Az ünnepre hangolódás mellett a rendezvény kiválóan alkalmas arra, hogy a magyar bor mindenkori állapotáról a lehető legpontosabb képet fesse.
Dr. Lőrincz Györgyöt, a PBC elnökét arról kérdeztük, milyen lesz az idei rendezvény.
Fotó: Busák Attila
Az egerszalóki St. Andrea pincészet tulajdonosa-borásza-frontembere elmondta, már nagyon várja az eseményt. Számára különösen fontos ez az ünnepi alkalom, mert ilyenkor alkalma van találkozni a borszerető közönséggel, márpedig a személyes találkozásra az utóbbi időkben egyre ritkábban adódott alkalom.
Részben ezért is gondolkodtak a szervezők idén új helyszínben és nagyobb szabású rendezvényben.
December 12-én 16 órától a helyszín a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Rendezvény terem (Budapest, Alkotás utca 44-48. MOM Parkkal szemben), ahol 33 borászat ünnepi tételeit kóstolhatjuk végig. Minden borászat három borral lesz jelen.
Lőrincz György azt is elárulta, hogy ő ezzel a három borral várja a közönséget: Boldogságos Egri Csillag Grand Superior, Hangács Egri Bikavér Grand Superior, Merengő Egri Bikavér Grand Superior.
Az est fénypontja a Bussay-díj átadása, amit azok kapnak, akik a legtöbbet tették a magyar borkultúráért. Az eddigi díjazottak:
2014 Rohály Gábor
2015 Borbás Marcsi
2016 Dr. Nagymarosi András
2017 Eperjes Károly
2018 Szabó Edit és Sánta Zoltán
2019 Rókusfalvy Pál
A PROGRAM
16:00 Kapunyitás
16:00 -18:30 Szakmai kóstoló
18:30 Ünnepi köszöntő - Rókusfalvy Pál Nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos
Bussay László Díj 2022 ünnepélyes átadása.
19:00-21:00 Sétáló kóstoló
Nyitókép: illusztráció