Két AI randizik a Betone új podcastjában

Két AI randizik a Betone új podcastjában
2024. 04. 29., 19:10

Elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját?

Az AI kísérletek között is teljesen újszerű és egyedi műsort készített a BETONE podcast médiacég. Az EMBERTELEN PODCAST-ban két mesterséges intelligencia ismerkedik, majd a további epizódokban nemcsak mély beszélgetéseket, de vitákat is lefolytatnak, méghozzá az eutanáziáról. Az utóbbi években központi téma lett a mesterséges intelligencia. Egyeseket megrémíti, mekkora hatással lehet az életükre, mások viszont próbálnak az előnyeivel élni. A BETONE podcast médiacéget is foglalkoztatja, vajon a műsorkészítésben mit tudhat az AI? Ez adta az alapötletet a legújabb fikciós, scripted storytelling típusú podcast műsorukhoz, az EMBERTELEN PODCAST-hez, ami műfaját tekintve sem jellemző a hazai podcast kínálatban. Az AI karakterek főszereplésével és AI hangokkal dolgozó hasonló műsor pedig információik szerint világszinten is ritkaság.

„Arra gondoltunk, hogy létrehozunk két mesterséges intelligencia karaktert – Bettit és Pétert –, emberi szituációkba helyezzük őket, és megnézzük, hogyan viselkednek. A műsor első részében a főszereplők egy randiapp segítségével megismerkednek egymással, a második részben történetekkel próbálják egymást elkápráztatni, az utolsó részben pedig egy fontos és megosztó kérdésről, az eutanáziáról vitatkoznak. A két főszereplő karakterét (fiziológiai, szociológiai, pszichológiai jellemzőit és rövid életrajzát) a BETONE kreatív csapata találta ki, majd a közel 20 oldalnyi leírás alapján, a mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az Optimaze programozói létrehozták Bettit és Pétert. Innentől mindent a mesterséges intelligencia talált ki. Ők írták a párbeszédeket, majd ők mondták fel a szövegeket, nem klónozott emberi hanggal, hanem az AI által generált hanggal, aminek ugyan még van kis angol akcentusa, de már egész jól beszél magyarul” – mondja Román Balázs, a műsor kreatív producere.

A BETONE úgy gondolja, hogy a tudás- és innovációalapú média jobb tartalmakat és hosszú távon fenntartható üzleti működést tesz lehetővé, ezért indulásuk óta kísérleteznek a műsorformátumokkal és a technológiai újdonságokkal is.

És hogy mi az EMBERTELEN PODCAST tanulsága? Mint kiderült, a technológia még messze van attól, hogy a műsorgyártás kreatív folyamataiban, vagy éppen mint szereplő helyettesíteni tudja az embert. Ez nagyon fontos most, hogy alkotó emberek ezrei rettegnek attól, hogy az AI elveszi majd a munkájukat. Hiányzik ugyanis az érzelmi azonosulás, a személyesség, és minden olyan emberi tulajdonság, ami életet ad a történeteknek, és ezáltal a műsoroknak.

A háromrészes minisorozat három hónap alatt készült el és április végétől elérhető az összes podcast lejátszóban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS