A jobb élet reményében – Konferencia az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének szervezésében

2023. 03. 01., 19:49

A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – Az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében címmel nemzetközi konferenciát rendeznek március 23-án Budapesten.

P r o g r a m:

09:00–09:45

Regisztráció.

9:45–10:05

A konferencia megnyitása: Kajtár Gábor tudományos dékánhelyettes, ELTE ÁJK Köszöntő a Támogató nevében – Beate Martin, igazgató, Friedrich Ebert Stiftung Budapest.

10:05–10:35

Hungler Sára adjunktus, ELTE ÁJK, kutató,Társadalomtudományi Kutatóközpont: Szülők és gondozók – a 2019/1158 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái a munka és a magánélet összhangjáért.

10:35–12:05

Vallasek Magdolna egyetemi adjunktus, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jogtudományi Intézet, Andrea Sitzia egyetemi docens, Padovai Egyetem, Államtudományi, Jogi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék, Rácz Réka adjunktus, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

12:05–12:50

Ebédszünet.

12:55–13:25

Petrovics Zoltán adjunktus, ELTE ÁJK: Az átlátható és kiszámítható munkakörülményekről – a 2019/1152 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái.

13:25–15:05

Vallasek Magdolna, Andrea Sitzia, Horváth István tanszékvezető, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

15:05 – 15:15

Kávészünet.

15:15–16:15

Mészáros Melinda elnök, LIGA Szakszervezetek, Bálint Adrienn igazgató, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége: Ahogyan a szociális partnerek látják – Mennyiben segítik a munkáltatók és a munkavállalók érdekeinek összehangolását az EU követelmények és a magyar szabályozás?

16:15

Kérdések-Vélemények.

Időpont, helyszín:

2023. március 23., csütörtök, Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr u. 35.

A részvétel ingyenes, a regisztráció – figyelemmel a létszám korlátozottságára – kötelező a linkre kattintva. A részvétel jogtanácsosoknak és ügyvédeknek 6 kreditpont.

A konferencia alatt olasz-magyar szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A konferencia támogatói:

◼️FES Budapest

◼️ELTE ÁJK

◼️Magyar Jogász Egylet Munkajogi és Szociális Jogi Szakosztály ◼️Munkajog Folyóirat

◼️Magyar Munkajogi Társaság

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.
2023-06-01 17:41:50
A családi cégek több mint fele súlyosabban éli meg a jelenlegi gazdasági helyzetet, mint a koronavírusjárványt. A teljes nagyvállalati szektorban még borúsabb a hangulat, itt a cégek majdnem kétharmada vélekedik így – derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS