A jobb élet reményében – Konferencia az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének szervezésében

2023. 03. 01., 19:49

A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – Az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében címmel nemzetközi konferenciát rendeznek március 23-án Budapesten.

P r o g r a m:

09:00–09:45

Regisztráció.

9:45–10:05

A konferencia megnyitása: Kajtár Gábor tudományos dékánhelyettes, ELTE ÁJK Köszöntő a Támogató nevében – Beate Martin, igazgató, Friedrich Ebert Stiftung Budapest.

10:05–10:35

Hungler Sára adjunktus, ELTE ÁJK, kutató,Társadalomtudományi Kutatóközpont: Szülők és gondozók – a 2019/1158 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái a munka és a magánélet összhangjáért.

10:35–12:05

Vallasek Magdolna egyetemi adjunktus, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jogtudományi Intézet, Andrea Sitzia egyetemi docens, Padovai Egyetem, Államtudományi, Jogi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék, Rácz Réka adjunktus, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

12:05–12:50

Ebédszünet.

12:55–13:25

Petrovics Zoltán adjunktus, ELTE ÁJK: Az átlátható és kiszámítható munkakörülményekről – a 2019/1152 irányelv legfőbb célkitűzései és jogközelítési normái.

13:25–15:05

Vallasek Magdolna, Andrea Sitzia, Horváth István tanszékvezető, ELTE ÁJK: A román, az olasz és a magyar jogharmonizáció – Az irányelv jelentősége három tagállam jogi szabályozásának tükrében.

15:05 – 15:15

Kávészünet.

15:15–16:15

Mészáros Melinda elnök, LIGA Szakszervezetek, Bálint Adrienn igazgató, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége: Ahogyan a szociális partnerek látják – Mennyiben segítik a munkáltatók és a munkavállalók érdekeinek összehangolását az EU követelmények és a magyar szabályozás?

16:15

Kérdések-Vélemények.

Időpont, helyszín:

2023. március 23., csütörtök, Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr u. 35.

A részvétel ingyenes, a regisztráció – figyelemmel a létszám korlátozottságára – kötelező a linkre kattintva. A részvétel jogtanácsosoknak és ügyvédeknek 6 kreditpont.

A konferencia alatt olasz-magyar szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A konferencia támogatói:

◼️FES Budapest

◼️ELTE ÁJK

◼️Magyar Jogász Egylet Munkajogi és Szociális Jogi Szakosztály ◼️Munkajog Folyóirat

◼️Magyar Munkajogi Társaság

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS