A halal élelmiszerpiac lehetőségeiről tart fórumot az Agrárkamara

A halal élelmiszerpiac lehetőségeiről tart fórumot az Agrárkamara
2021. 09. 17., 15:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Halal élelmiszerek nemzetközi piaca” címmel online fórumot tart, ezzel is segítve az ezen piacra belépni kívánó élelmiszer-előállítókat és -feldolgozókat.

A halal termékek iránti igény növekedése kiváló üzleti lehetőségeket kínál az élelmiszeripar számára. Az iszlám előírásoknak megfelelően gyártott termékek és szolgáltatások iránt világszerte nagy a kereslet. A világ népességének több mint egyötöde muszlim, a vallás szigorú előírásokat támaszt az élelmiszerek terén.

Azon élelmiszer-előállítóknak, -feldolgozóknak, -kereskedőknek, akik ezen irányba kívánják bővíteni piacukat, fontos megismerni a követelményeket, ami által e jelentős méretű célcsoport számára is előállíthatnak, árusíthatnak élelmiszert.

A NAK 2021. október 13-án 14 órától online fórumot tart, melyen betekintést nyújt a halal piacba, a vonatkozó előírások világába, támpontokat adva a termékfejlesztéshez, a piacra bejutáshoz, érvényesüléshez. A program során bemutatásra kerül a Kamara által kiadott
A halal-előírások” című kiadvány is. A fórumra meghívott előadók ismertetik a halal élelmiszerek globális piaci kilátásait, a halal tanúsítás folyamatát és a halal tanúsítvány adta lehetőségeket. Mindemellett a rendezvényen négy, halal-tanúsítvánnyal rendelkező piaci szereplő panelbeszélgetés keretében osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel.

Az online programon valamennyi kamarai tag ingyenesen vehet részt, előzetes regisztrációt követően.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS