Újabb változással segítik a K&H SZÉP kártya birtokosokat

2023. 02. 10., 14:42

Erősen kezdte az évet a K&H SZÉP kártya: a már hivatalosan is alszámlák nélkül használható béren kívüli juttatás forgalma januárban meghaladta a 2 milliárd forintot, ami 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A K&H SZÉP kártya birtokosok azonban még egy fontos változásnak örülhetnek: megújult online felületen tudják nyomon követni az egyenlegüket.

A SZÉP kártya alszámlák 2023. januári 9-től megszűntek, ami innentől lényegesen egyszerűbbé teszi a munkáltatók és a kártyabirtokosok számára is a juttatási forma használatát. A cégeknek ugyanis nem kell három különböző alszámlára utalni, a munkavállalóknak pedig arról nyilatkozni, hogy a juttatási keretet milyen arányban kívánják megosztani az alszámlák között.

Mindehhez a rendszernek is módosulnia kellett, a K&H SZÉP kártyák esetében azonban mindössze két óra alatt megtörtént az átállás az új, alszámlák nélküli működésre. Februártól pedig még egy változás életbe lép: a kártyabirtokosok új online felületen keresztül tudják nyomon követni az egyenlegüket.

Ötödével nagyobb forgalom

Az alszámlák tényleges eltörlése tovább növelte a felhasználást: januárban az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nagyobb, több mint 2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak K&H SZÉP kártyával. Ebben az is szerepet játszhatott az egyszámlás rendszer mellett, hogy tovább bővült az elfogadóhelyek száma, ami jelenleg országosan meghaladja a 39 ezret, illetve emelkedett a főkártyabirtokosok száma is, megközelítve a 280 ezer főt.

2023-as változások

A keretösszegek felhasználására idén különösen érdemes odafigyelni: egyszeri, 15 százalékos díjat kell ugyanis fizetni a 2022. október 15-ig feltöltött, de 2023. május. 31-ig fel nem használt juttatásokra. A 2022. október 15-ig feltöltött egyenlegek idén május 31-ig, a 2022. október 15. után jóváírt összegek pedig egy évig használhatók fel díjterhelés nélkül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS