Újabb változással segítik a K&H SZÉP kártya birtokosokat

2023. 02. 10., 14:42

Erősen kezdte az évet a K&H SZÉP kártya: a már hivatalosan is alszámlák nélkül használható béren kívüli juttatás forgalma januárban meghaladta a 2 milliárd forintot, ami 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A K&H SZÉP kártya birtokosok azonban még egy fontos változásnak örülhetnek: megújult online felületen tudják nyomon követni az egyenlegüket.

A SZÉP kártya alszámlák 2023. januári 9-től megszűntek, ami innentől lényegesen egyszerűbbé teszi a munkáltatók és a kártyabirtokosok számára is a juttatási forma használatát. A cégeknek ugyanis nem kell három különböző alszámlára utalni, a munkavállalóknak pedig arról nyilatkozni, hogy a juttatási keretet milyen arányban kívánják megosztani az alszámlák között.

Mindehhez a rendszernek is módosulnia kellett, a K&H SZÉP kártyák esetében azonban mindössze két óra alatt megtörtént az átállás az új, alszámlák nélküli működésre. Februártól pedig még egy változás életbe lép: a kártyabirtokosok új online felületen keresztül tudják nyomon követni az egyenlegüket.

Ötödével nagyobb forgalom

Az alszámlák tényleges eltörlése tovább növelte a felhasználást: januárban az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nagyobb, több mint 2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak K&H SZÉP kártyával. Ebben az is szerepet játszhatott az egyszámlás rendszer mellett, hogy tovább bővült az elfogadóhelyek száma, ami jelenleg országosan meghaladja a 39 ezret, illetve emelkedett a főkártyabirtokosok száma is, megközelítve a 280 ezer főt.

2023-as változások

A keretösszegek felhasználására idén különösen érdemes odafigyelni: egyszeri, 15 százalékos díjat kell ugyanis fizetni a 2022. október 15-ig feltöltött, de 2023. május. 31-ig fel nem használt juttatásokra. A 2022. október 15-ig feltöltött egyenlegek idén május 31-ig, a 2022. október 15. után jóváírt összegek pedig egy évig használhatók fel díjterhelés nélkül.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.