Száz Erste-fiókból 95 kutyabarát lesz hamarosan

2023. 05. 06., 18:34

Az ügyfelektől kapott pozitív visszajelzések alapján az Erste úgy döntött, ahol csak lehet, kutyabaráttá teszi fiókjait. Május közepétől a gazdiknak már nem kell otthon hagyni négylábú kedvencüket, ha a pénzintézet fiókjába indulnak.

Az emberközeli bankolás nem csak a könnyen érthető pénzügyekről szól, de arról is, hogy azokat bárhol, bármikor intézhetjük. Miért ne ugorhatnánk be akár kutyasétáltatás közben egy fiókba? Az erstések most már ezt is megtehetik.

Az Erste tavaly decembertől, kísérleti jelleggel hat fiókjában (négy budapesti, valamint egy-egy kecskeméti és szolnoki egységben) tette lehetővé, hogy kutyával is bemehessenek hozzájuk. Az Erstének fontos az ügyfelek visszajelzése, ezért a tesztidőszak alatt folyamatosan kérte tapasztalataikat a kutyabarát fiókok működéséről, ami kifejezetten pozitív volt. Az ügyfelek egyetértettek azzal, hogy a gazdik magukkal vihessék kutyájukat a bankfiókokba, a nagy többség szívesen látja a négylábú kedvenceket.

A bank kutatást is végzett a tesztfiókokat látogató ügyfelek körében. A válaszadók 80 százaléka úgy gondolta, rendben van, hogy egy bankfiókba ebbel is be lehet menni. Azok, akik az elmúlt időszakban összefutottak kutyával a banki ügyintézés során, ugyanilyen arányban nyilatkoztak úgy, hogy egyáltalán nem zavarta őket a négylábúak jelenléte. A kutyás ügyfelek csaknem fele mondta azt, hogy rendszeresen magával vinné kedvencét, ha lehet, míg további 27 százalék csak néha menne kutyával bankba. 

„Az ügyfelek pozitív visszajelzései és a kedvező tapasztalatok alapján az Erste úgy döntött, május közepétől, ahol csak lehet, megnyitja a kutyák előtt a fiókjait. A kutyabarát bankfiókok bejáratán matrica jelzi, hogy az adott egységben a gazdi mellett négylábú barátját is szeretettel látják” – mondta Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

A száz fiókból álló hálózatból csak az az öt nem lesz kutyabarát, ahol ezt jogszabály, vagy a bevásárlóközponti házirend tiltja. A budapesti Westendben, Árkádban, Aréna Plázában, Mammutban és a szigetszentmiklósi Auchanban található fiókokon kívül azonban az Erste 95 egységébe be lehet majd menni kutyával.

A fiókokban a kicsi és a nagyobb testű kutyusokat is szívesen látják, egy egységben azonban egyszerre legfeljebb két állat tartózkodhat. Alapvető elvárás, hogy az ebeknek egészségesnek, szobatisztának és ápoltnak kell lenniük, rendelkezniük kell veszettség elleni oltással és chippel. A jól szocializált kutyákat pórázon vagy hordozóban kell tartani, a gazdinak pedig képesnek és alkalmasnak kell lennie a kutya irányítására, féken tartására, kezelésére. Gondoskodni kell arról, hogy az eb másokat ne zavarjon, ne keltsen félelmet, más testi épségét ne veszélyeztesse.

A bank tavaly a székházát is kutyabaráttá tette: a munkatársak heti egy alkalommal az irodába is bevihetik négylábú társaikat. Miután az Ersténél azokon a területeken, ahol lehetséges, 60 százalékos a megengedett home office arány, a kutyatulajdonosok a heti öt munkanapból négyet együtt tölthetnek kedvenceikkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS