Száz Erste-fiókból 95 kutyabarát lesz hamarosan

2023. 05. 06., 18:34

Az ügyfelektől kapott pozitív visszajelzések alapján az Erste úgy döntött, ahol csak lehet, kutyabaráttá teszi fiókjait. Május közepétől a gazdiknak már nem kell otthon hagyni négylábú kedvencüket, ha a pénzintézet fiókjába indulnak.

Az emberközeli bankolás nem csak a könnyen érthető pénzügyekről szól, de arról is, hogy azokat bárhol, bármikor intézhetjük. Miért ne ugorhatnánk be akár kutyasétáltatás közben egy fiókba? Az erstések most már ezt is megtehetik.

Az Erste tavaly decembertől, kísérleti jelleggel hat fiókjában (négy budapesti, valamint egy-egy kecskeméti és szolnoki egységben) tette lehetővé, hogy kutyával is bemehessenek hozzájuk. Az Erstének fontos az ügyfelek visszajelzése, ezért a tesztidőszak alatt folyamatosan kérte tapasztalataikat a kutyabarát fiókok működéséről, ami kifejezetten pozitív volt. Az ügyfelek egyetértettek azzal, hogy a gazdik magukkal vihessék kutyájukat a bankfiókokba, a nagy többség szívesen látja a négylábú kedvenceket.

A bank kutatást is végzett a tesztfiókokat látogató ügyfelek körében. A válaszadók 80 százaléka úgy gondolta, rendben van, hogy egy bankfiókba ebbel is be lehet menni. Azok, akik az elmúlt időszakban összefutottak kutyával a banki ügyintézés során, ugyanilyen arányban nyilatkoztak úgy, hogy egyáltalán nem zavarta őket a négylábúak jelenléte. A kutyás ügyfelek csaknem fele mondta azt, hogy rendszeresen magával vinné kedvencét, ha lehet, míg további 27 százalék csak néha menne kutyával bankba. 

„Az ügyfelek pozitív visszajelzései és a kedvező tapasztalatok alapján az Erste úgy döntött, május közepétől, ahol csak lehet, megnyitja a kutyák előtt a fiókjait. A kutyabarát bankfiókok bejáratán matrica jelzi, hogy az adott egységben a gazdi mellett négylábú barátját is szeretettel látják” – mondta Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

A száz fiókból álló hálózatból csak az az öt nem lesz kutyabarát, ahol ezt jogszabály, vagy a bevásárlóközponti házirend tiltja. A budapesti Westendben, Árkádban, Aréna Plázában, Mammutban és a szigetszentmiklósi Auchanban található fiókokon kívül azonban az Erste 95 egységébe be lehet majd menni kutyával.

A fiókokban a kicsi és a nagyobb testű kutyusokat is szívesen látják, egy egységben azonban egyszerre legfeljebb két állat tartózkodhat. Alapvető elvárás, hogy az ebeknek egészségesnek, szobatisztának és ápoltnak kell lenniük, rendelkezniük kell veszettség elleni oltással és chippel. A jól szocializált kutyákat pórázon vagy hordozóban kell tartani, a gazdinak pedig képesnek és alkalmasnak kell lennie a kutya irányítására, féken tartására, kezelésére. Gondoskodni kell arról, hogy az eb másokat ne zavarjon, ne keltsen félelmet, más testi épségét ne veszélyeztesse.

A bank tavaly a székházát is kutyabaráttá tette: a munkatársak heti egy alkalommal az irodába is bevihetik négylábú társaikat. Miután az Ersténél azokon a területeken, ahol lehetséges, 60 százalékos a megengedett home office arány, a kutyatulajdonosok a heti öt munkanapból négyet együtt tölthetnek kedvenceikkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-28 19:20:00
A digitális évtized helyzetéről szóló első jelentés átfogó képet ad arról, hogy milyen eredmények születtek a digitális átállás megvalósítása terén, és mennyire sikerült elősegíteni, hogy az Unió digitális szempontból szuverénebbé, reziliensebbé és versenyképesebbé váljon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS