Németh Balázs: Ne a pénzen múljon egy remek ötlet sorsa!

Németh Balázs: Ne a pénzen múljon egy remek ötlet sorsa!
2022. 02. 03., 09:57

A következő évek meghatározhatják azokat a megoldásokat, amelyek a K&H versenyén, a februárban tartandó K&H innovathon eseményen jelennek meg. A K&H által rendezett megmérettetésre az idén a bankoláson túli megoldások és a fenntarthatóság témakörében várja a csapatokat a zsűri.

A verseny egy több részből álló rendezvénysorozat lezárása, ahol az ötlettől vezetik végig a csapatokat a megvalósításig. A 2021. novemberében megrendezett Ideathon 4.0 by K&H ötletversenyen továbbjutott start up cégek és csapatok kezét nem engedték el, két online felkészítő workshopon segíti őket a pénzintézet abban, hogy a záróeseményen sikeresen prezentálhassák a projektjüket. Emellett a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen is kikérjék annak a 12 vállalkozónak, valamint startup alapítónak a véleményét a projektetekről, akik az online alkalom során segítik őket a piacralépési stratégia és az üzleti modellek kialakításában.

A versenyen továbbjutott csapat, a Rentee projektvezetője, Blahó Balázs az esemény kapcsán elmondta: „Az eseményre egy parkolást segítő ötlettel érkeztünk, amelyet a design thinking módszertanával tovább gondoltunk, így született meg a Rentee koncepciója. A Rentee olyan applikáció, amely kiszolgálja a garázskiadók- és garázsbérlők igényeit, úgy hogy a garázskiadók a korábbinál magasabb kihasználtsággal nagyobb bevételt érnek el, a bérlők pedig a nagyobb választék és rugalmasabb idősávok miatt számukra kedvezőbb bérleti konstrukciók közül választhatnak. Jelenleg már a megvalósításon dolgozunk és célunk, hogy a záró eseményen már egy élőben is kipróbálható alkalmazással nyűgözzük le a zsűrit.”

A versenysorozatban elsősorban a beyond banking – vagyis a bankoláson túli megoldások – és a fenntarthatóság témájában várja a csapatok ötleteit a zsűri, de természetesen más megoldások sincsenek kizárva.

„Utazásra hívjuk a jelentkezőket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy február elején és közepén két online workshopon vehetnek részt a csapatok, ahol ahhoz kapnak segítséget, hogy tehetik az ötletüket jövedelmező vállalkozássá. Mindeközben komoly kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek a később még jól jöhetnek a vállalkozásuk során” – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Hozzátette: „A K&H innovathon keretében a csapatok befektetőktől is tanácsokat kapnak ahhoz, hogy miként tudnak majd finanszírozást szerezni a kivitelezéshez. Ez azért fontos, hogy ne a pénzen múljon egy, egyébként remek ötlet sorsa.”

(Németh Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 340. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja.)

Bővebb információ és regisztráció: https://innovathon.ticketninja.io/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS