Németh Balázs: Ne a pénzen múljon egy remek ötlet sorsa!

Németh Balázs: Ne a pénzen múljon egy remek ötlet sorsa!
2022. 02. 03., 09:57

A következő évek meghatározhatják azokat a megoldásokat, amelyek a K&H versenyén, a februárban tartandó K&H innovathon eseményen jelennek meg. A K&H által rendezett megmérettetésre az idén a bankoláson túli megoldások és a fenntarthatóság témakörében várja a csapatokat a zsűri.

A verseny egy több részből álló rendezvénysorozat lezárása, ahol az ötlettől vezetik végig a csapatokat a megvalósításig. A 2021. novemberében megrendezett Ideathon 4.0 by K&H ötletversenyen továbbjutott start up cégek és csapatok kezét nem engedték el, két online felkészítő workshopon segíti őket a pénzintézet abban, hogy a záróeseményen sikeresen prezentálhassák a projektjüket. Emellett a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy személyesen is kikérjék annak a 12 vállalkozónak, valamint startup alapítónak a véleményét a projektetekről, akik az online alkalom során segítik őket a piacralépési stratégia és az üzleti modellek kialakításában.

A versenyen továbbjutott csapat, a Rentee projektvezetője, Blahó Balázs az esemény kapcsán elmondta: „Az eseményre egy parkolást segítő ötlettel érkeztünk, amelyet a design thinking módszertanával tovább gondoltunk, így született meg a Rentee koncepciója. A Rentee olyan applikáció, amely kiszolgálja a garázskiadók- és garázsbérlők igényeit, úgy hogy a garázskiadók a korábbinál magasabb kihasználtsággal nagyobb bevételt érnek el, a bérlők pedig a nagyobb választék és rugalmasabb idősávok miatt számukra kedvezőbb bérleti konstrukciók közül választhatnak. Jelenleg már a megvalósításon dolgozunk és célunk, hogy a záró eseményen már egy élőben is kipróbálható alkalmazással nyűgözzük le a zsűrit.”

A versenysorozatban elsősorban a beyond banking – vagyis a bankoláson túli megoldások – és a fenntarthatóság témájában várja a csapatok ötleteit a zsűri, de természetesen más megoldások sincsenek kizárva.

„Utazásra hívjuk a jelentkezőket. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy február elején és közepén két online workshopon vehetnek részt a csapatok, ahol ahhoz kapnak segítséget, hogy tehetik az ötletüket jövedelmező vállalkozássá. Mindeközben komoly kapcsolatokat alakíthatnak ki, amelyek a később még jól jöhetnek a vállalkozásuk során” – mondta Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

Hozzátette: „A K&H innovathon keretében a csapatok befektetőktől is tanácsokat kapnak ahhoz, hogy miként tudnak majd finanszírozást szerezni a kivitelezéshez. Ez azért fontos, hogy ne a pénzen múljon egy, egyébként remek ötlet sorsa.”

(Németh Balázs is részt vett az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában. A sorozat 340. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja.)

Bővebb információ és regisztráció: https://innovathon.ticketninja.io/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.