K&H: hatalmas a növekedés a fiatalok kártyás vásárlásainál

2023. 03. 01., 11:49

A fiatalok körében egyre népszerűbb a bankolás, a K&H-nál a 6-26 évesek számára elérhető ifjúsági bankszámlák száma a múlt év végére átlépte a 60 ezret, ami az egy évvel korábbihoz képest 13 százalékos emelkedést jelent – közölte a pénzintézet. A fiatalok számláihoz köthető kártyás tranzakciók száma meghaladta a 10 milliót, ami 86 százalékos éves növekedésnek felel meg.

A fiatalok egyre nagyobb számban lépnek a pénzügyi önállósodás útjára, vagyis nyitnak saját bankszámlát.  – közölte a K&H.

A pénzintézet a múlt év végén több mint 60 ezer ifjúsági számlát kezelt, szemben az egy évvel korábbi alig több mint 53 ezerrel, illetve a 2020 végi majdnem 38 ezerrel. Ez éves összevetésben 13 százalékos, kétéves távlatban 59 százalékos emelkedésnek felel meg.

„A számlanyitás több szempontból is szintlépést jelent az érintettek számára: egyrészt azoknak, akiknek korábban nem volt semmilyen banki kapcsolata, másrészt azoknak, akiknek számlájuk ugyan nem volt, de a szülők bankszámlájához kötött társbankkártyával rendelkeztek. A saját számla és kártya fontos lépés a pénzügyi önállóság, egyben a pénzügyi tudatosság útján” – mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője.

Az ifjúsági bankszámlák számának növekedéséhez képest jóval nagyobb mértékben nőtt a számlákhoz kapcsolódó bankkártyás tranzakciók száma. Tavaly a fiatalok 10,8 millió alkalommal használták a kártyájukat, míg 2021-ben 5,8 milliószor, 2020-ban pedig csak 2,1 milliószor tették ezt. Vagyis az egy évvel korábbihoz képest 86 százalékkal többször vásároltak így, a tavalyelőtti szinthez képest pedig 409 százalékos a növekedés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.