K&H: egyre többen utaltatják a fizetést a bankszámlájukra

2023. 03. 09., 12:13

Az online számlanyitás is népszerűvé vált, az ilyen tranzakciók 44 százalékát ezen a platformon indították el az ügyfelek.

Fokozatosan nő a K&H lakossági ügyféltábora és egyre többen vannak, akik a fizetésüket is a bankszámlájukra kérik – közölte legfrissebb adatait a pénzintézet. Az online számlanyitás, a K&H e-bank és a K&H mobilbank is egyre népszerűbb.

A múlt év végén a lakossági ügyfelek száma a K&H-nál 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, kétéves összevetésben pedig 7,4 százalékos emelkedés következett be. A bővülés köszönhető részben a digitális megoldások térnyerésének, ezen belül például annak, hogy a pénzintézetnél már online is lehet bankszámlát nyitni.

Főszerepben a fizetés

Szintén növekedett azon ügyfelek száma, akik a fizetésüket a K&H-nál nyitott bankszámlájukra utaltatják. Az úgynevezett jövedelemátutalásos ügyféltáborba a múlt év végén több mint félmillióan tartoztak, ami 2021 december végéhez képest 8 százalékos, a 2020-as szinthez viszonyítva pedig 15,5 százalékos emelkedést jelent. Ennek eredményeként tavaly már az ügyfelek 68 százaléka kérte a jövedelmét a K&H-s számlájára, ez 2 és 5 százalékpontos javulást takar.

A lakossági ügyféltábor bővülését mutató eredmények köszönhetőek többek között annak, hogy a pénzintézetnél már elérhető volt az online számlanyitás: a múlt évben a számlák 44 százalékát nyitották ilyen módon az ügyfelek. Szintén az elektronikus megoldások kedveltségét jelzi, hogy a K&H-s ügyfelek egyre nagyobb arányban használják a K&H mobilbankot, vagy a K&H e-bankot, már 88 százalékuk így intézi a napi pénzügyeit, a mobilbankos bejelentkezések száma pedig elérte a havi 8,4 milliót.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS