K&H: egyre többen utaltatják a fizetést a bankszámlájukra

2023. 03. 09., 12:13

Az online számlanyitás is népszerűvé vált, az ilyen tranzakciók 44 százalékát ezen a platformon indították el az ügyfelek.

Fokozatosan nő a K&H lakossági ügyféltábora és egyre többen vannak, akik a fizetésüket is a bankszámlájukra kérik – közölte legfrissebb adatait a pénzintézet. Az online számlanyitás, a K&H e-bank és a K&H mobilbank is egyre népszerűbb.

A múlt év végén a lakossági ügyfelek száma a K&H-nál 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, kétéves összevetésben pedig 7,4 százalékos emelkedés következett be. A bővülés köszönhető részben a digitális megoldások térnyerésének, ezen belül például annak, hogy a pénzintézetnél már online is lehet bankszámlát nyitni.

Főszerepben a fizetés

Szintén növekedett azon ügyfelek száma, akik a fizetésüket a K&H-nál nyitott bankszámlájukra utaltatják. Az úgynevezett jövedelemátutalásos ügyféltáborba a múlt év végén több mint félmillióan tartoztak, ami 2021 december végéhez képest 8 százalékos, a 2020-as szinthez viszonyítva pedig 15,5 százalékos emelkedést jelent. Ennek eredményeként tavaly már az ügyfelek 68 százaléka kérte a jövedelmét a K&H-s számlájára, ez 2 és 5 százalékpontos javulást takar.

A lakossági ügyféltábor bővülését mutató eredmények köszönhetőek többek között annak, hogy a pénzintézetnél már elérhető volt az online számlanyitás: a múlt évben a számlák 44 százalékát nyitották ilyen módon az ügyfelek. Szintén az elektronikus megoldások kedveltségét jelzi, hogy a K&H-s ügyfelek egyre nagyobb arányban használják a K&H mobilbankot, vagy a K&H e-bankot, már 88 százalékuk így intézi a napi pénzügyeit, a mobilbankos bejelentkezések száma pedig elérte a havi 8,4 milliót.

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 09., 08:00
A klímaváltozás nem csak azt eredményezi, hogy kutya meleg van nyáron, hanem szervesen összefügg a mezőgazdaságunkkal vagy éppen a kedvenc édességeinkkel. A jelekről, az irányokról, a társadalmi rugalmasságról Nagy Balázs geográfust, az ELTE egyetemi docensét kérdeztük.
2024-07-11 20:30:51
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.
2024-07-11 20:10:40
BOLDI Munkácsy Mihály- és Kossuth-díjas szobrászművész és Incze Mózes Munkácsy Mihály-díjas festőművész állít ki közösen a szegedi REÖK-ben. Együttműködésük nyomán különleges, a két ágazatot kölcsönhatásba hozó tárlat nyílik Rezonancia címen, amelyet július 13-ától tekinthet meg a közönség.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé - ismertette szerdán a Magyar Turisztikai Ügynökség.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS