K&H: egyre többen utaltatják a fizetést a bankszámlájukra

2023. 03. 09., 12:13

Az online számlanyitás is népszerűvé vált, az ilyen tranzakciók 44 százalékát ezen a platformon indították el az ügyfelek.

Fokozatosan nő a K&H lakossági ügyféltábora és egyre többen vannak, akik a fizetésüket is a bankszámlájukra kérik – közölte legfrissebb adatait a pénzintézet. Az online számlanyitás, a K&H e-bank és a K&H mobilbank is egyre népszerűbb.

A múlt év végén a lakossági ügyfelek száma a K&H-nál 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, kétéves összevetésben pedig 7,4 százalékos emelkedés következett be. A bővülés köszönhető részben a digitális megoldások térnyerésének, ezen belül például annak, hogy a pénzintézetnél már online is lehet bankszámlát nyitni.

Főszerepben a fizetés

Szintén növekedett azon ügyfelek száma, akik a fizetésüket a K&H-nál nyitott bankszámlájukra utaltatják. Az úgynevezett jövedelemátutalásos ügyféltáborba a múlt év végén több mint félmillióan tartoztak, ami 2021 december végéhez képest 8 százalékos, a 2020-as szinthez viszonyítva pedig 15,5 százalékos emelkedést jelent. Ennek eredményeként tavaly már az ügyfelek 68 százaléka kérte a jövedelmét a K&H-s számlájára, ez 2 és 5 százalékpontos javulást takar.

A lakossági ügyféltábor bővülését mutató eredmények köszönhetőek többek között annak, hogy a pénzintézetnél már elérhető volt az online számlanyitás: a múlt évben a számlák 44 százalékát nyitották ilyen módon az ügyfelek. Szintén az elektronikus megoldások kedveltségét jelzi, hogy a K&H-s ügyfelek egyre nagyobb arányban használják a K&H mobilbankot, vagy a K&H e-bankot, már 88 százalékuk így intézi a napi pénzügyeit, a mobilbankos bejelentkezések száma pedig elérte a havi 8,4 milliót.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-01 19:41:00
Megalakult a GINOP Plusz Monitoring Bizottság, ami a soron következő fontos lépés a 2021–2027 közötti uniós költségvetési időszak gazdaságfejlesztési operatív programjának végrehajtásában – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
2023-06-01 18:41:00
Az Atkins és a COVVI, egy leedsi székhelyű kézprotézis-fejlesztő olyan robotikai megoldást fejleszt, ami közel ugyanolyan kézügyességgel bír, mint az ember. A cél az, hogy erősen sugárzó környezetekben vegyék hasznát, távvezérlésű manipuláló eszközként.
2023-06-01 17:41:50
A családi cégek több mint fele súlyosabban éli meg a jelenlegi gazdasági helyzetet, mint a koronavírusjárványt. A teljes nagyvállalati szektorban még borúsabb a hangulat, itt a cégek majdnem kétharmada vélekedik így – derült ki a K&H családi vállalatok kutatásából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS